
Marmelatlı Kurabiye Tanımı İçin Materyaller
- 200 gram margarin yahut tereyağı
- 1 yumurta
- 1 çay bardağı şeker
- 3 su bardağı + su bardağının 2/3 ü
- Kabartma tozu
- Vanilya
- Pudra şekeri
- Erik marmelatı
Marmelatlı Kurabiye Tanımı Yapılışı
- Karıştırma kabımıza margarini yumurtayı ve şekeri alarak karıştıralım.
- Azar azar 3 su bardağı unu ek edelim. Kabartma tozu ve vanilyayı ekleyelim.
- Hamur kıvam alınca merdaneyle ince bi halde açalım.
- Çay bardağıyla keselim.
- Üst katmanı için hamuru çay bardağıyla kesip ortasından bir şişe kapağıyla ortadan keselim. Kenar kısmını alt katmana koyalım.
- Evvelce ısıtılmış 180 derece fırında hafif üstü kızarana kadar pişirin.
- Birinci piştiğinde yumuşak oluyor ancak daha sonra kıyır kıyır bir kurabiye oluyor.
- Kurabiyeler soğuduktan sonra üstlerine pudra şekeri serperek ortalarına marmelatları koyalım. Afiyet olsun ????.