iltasyazilim
FD Üye
Marmelatlı Kurabiye Malzemeleri
Hamuru için Malzemeler
150 gr tereyağı – oda sıcaklığında
1 su bardağı şeker
1 adet yumurta
25 su bardağı un
1 tutam tuz
1 çay kaşığı karbonat
1 tatlı kaşığı kabartma tozu
15 yemek kaşığı kakao
Üzeri için Malzemeler
Marmelat
Oda sıcaklığında tereyağı ve şekeri çırpın ardından yumurtayı ekleyin ve macun kıvamına gelinceye kadar karıştırın
Ayrı bir kapta tüm kuru malzemeleri elekten geçirin ve yumurtalı karışıma ekleyip tüm malzemeler birleşinceye kadar yoğurun
Hamur kıvam alınca küçük toplar yapın ve başparmağınızla ortasına çukur açın Tüm kurabiye hamurlarını bu şekilde hazırladıktan sonra fırın tepsisine dizin ve 180 derece önceden ısıtılmış fırında 10 dakika pişirin
Kurabiyeler fırından çıktıktan sonra tekrar ortalarına parmağınızla hafif bastırıp çukurları belirginleştirin ve soğumaya bırakın Soğuyan kurabiyelerin ortasında marmelat koyup 5 dakika kadar daha fırınlayın
KAYNAK:ARDANINMUTFAĞI
Hamuru için Malzemeler
150 gr tereyağı – oda sıcaklığında
1 su bardağı şeker
1 adet yumurta
25 su bardağı un
1 tutam tuz
1 çay kaşığı karbonat
1 tatlı kaşığı kabartma tozu
15 yemek kaşığı kakao
Üzeri için Malzemeler
Marmelat
Oda sıcaklığında tereyağı ve şekeri çırpın ardından yumurtayı ekleyin ve macun kıvamına gelinceye kadar karıştırın
Ayrı bir kapta tüm kuru malzemeleri elekten geçirin ve yumurtalı karışıma ekleyip tüm malzemeler birleşinceye kadar yoğurun
Hamur kıvam alınca küçük toplar yapın ve başparmağınızla ortasına çukur açın Tüm kurabiye hamurlarını bu şekilde hazırladıktan sonra fırın tepsisine dizin ve 180 derece önceden ısıtılmış fırında 10 dakika pişirin
Kurabiyeler fırından çıktıktan sonra tekrar ortalarına parmağınızla hafif bastırıp çukurları belirginleştirin ve soğumaya bırakın Soğuyan kurabiyelerin ortasında marmelat koyup 5 dakika kadar daha fırınlayın
KAYNAK:ARDANINMUTFAĞI