Mark Twain Facebook Sözleri bu konu Mark Twain'den anlamlı ve güzel sözlere yer vermektedir Sosyal paylaşım ağları arasında en çok popüler olan isimlerin başın da gelen Facebook da sözleri oldukça beğeni toplayıp paylaşılan Mark Twain'ın Ana adı Samuel Langhorne Clemens'tir, 1835'te ABD'nin Missouri eyaletine emrindeki çok küçük bir köy olan Florida'da doğdu Ünlü bir yazar olan Mark Twain'in en güzel sözlerini sizler için paylaşıyoruz 1549097624 1549097624 marktwainfacebooksozleri5c555a9ccb50fmarktwainfacebooksozleri5c555a9ccb50f marktwainfacebooksozleri5c555a9ccb50f her zaman doğruyu söyle; ne dediğini anımsamak zorunda kalmazsın Dürüst pabucunu giymeden, yalan dünyayı dolaşır Kaybettiklerim arasından en fazla aklımı özlüyorum Hayallerinizi yitirdiğiniz an hayatınız sona erdi demektir Beni dışardan yargılayanlara söyleyecek sözüm değil Zaten dışarıda kalmaları onlara yetiyor Aynı yolu beraber yürüdüğümüzü sandığımız ırk, fiilen bize yalnızca gidecekleri yere değin eşlik ediyor Hiçkimse izlemiyormuş gibi dans et, Hiç incinmemiş gibi sev, Hiçkimse dinlemiyormuş gibi şarkı söyle, Dünya cennetmiş gibi yaşa İnsanoğlunun tek bir etkin silahı vardır Kahkaha Beni sözde yolda bıraktığını sanıp, o yolda koşarken nefes nefese kalanlar Yolun sonunda sizi bekliyorum Yarın, geride kalan hayatımızın birincil günüdür Eğitim kafayı geliştirmek demektir Belleği doldurmak yok Şefkat böylece bir dildir ama, sağır da duyabilir, âmâ de görebilir Başımızı derde sokan kötü gelişmelerin kaynağında bilmediğimiz şeyler değil, başımıza asla gelmeyeceğinden emin olduklarımız vardır Kabahat işlemeye karşı birkaç iyi korunma yöntemi vardır, lakin şüphesiz en etkilisi korkaklıktır Başka adamın bilgisindense, kendi cehaletimi tercih ederim çünkü benimki çok daha artı Ahlak konusunda en manâlı dersler kitaplardan yok, yaşanan deneyimlerden alınır Dürüst söz etkili olabilir lakin hiç bir laf uygun bir susuş kadar etkili olamaz Arkadaşlık kaslı bir bağdır Paraya ihtiyaç olunca başvurulmazsa, ömür boyu sürer Hayret Verici dek fazla aklım olmalı! Ara Sıra, haftada bir kere aklımı başıma toplamam gerekiyor Kitap okumayan bir kimsenin, okuma bilmeyene karşısında bir üstünlüğü yoktur Dışarıda durmak, ayağa kalkıp dışarıda çıkmaktan daha kolaydır Eğitim her şeydir Şeftali çok eskiden acı bir bademdi; karnabahar, üniversite eğitimi almış bir lahanadan başka bir şey değildir Hayatta başarıya ulaşmak için iki şey gerekir: cahillik ve kendine güven Gerçekler keşiflerden daha delicedir , keşfinde bir mantığının olması gerekli Tutkularınızı küçümseyen insanlardan uzak durun! Minik ırk daima böyle yaparlar ama aslında yüce olanlar, sizin de yüce olabileceğinizi size hissettirirler Eğitimin yapamayacağı hiçbirşey yoktur Hiçbir şey onun etki alanının dıştan kalamaz Fena ahlakları iyiye çevirebilir; kötü ilkeleri yıkar ve yerine yenilerini koyar; insanları melekler seviyesine çıkarabilir Endişe kendi kendini giderir, ama mutluluğun tam zevkini dışlamak için onu paylaşacağınız birinin olması gerekir Açlıktan ölmek üzere bulunan bir köpeği kurtarınız, sizi ısırmayacaktır İnsan ile köpek arasındaki tek fark budur Eğer aç ve yetim bir köpeği alıp bakar ve rahata kavuşturursanız sizi ısırmaz İnsan ve köpek arasındaki esas fark budur Hayallerinizi kovmayınız, çünkü onlar gittiler mi, ola ki siz kalırsınız, ama bundan böyle yaşamıyorsunuz demektir Hayatta ihtiyaç duyulanlar;bilmemezlik ve özgüvendir,işte o süre galibiyet muhakkaktır O işin başarılmasının imkansız olduğunu bilmedikleri için başardılar Düşlerinizi küçümseyen insanlardan uzakta durun Minik halk müziği bunu hep yaparlar, ancak büyük insanlar, büyük düşlerinizi gerçekleştirebileceğinize inanmanızı sağlarlar Aynı yolu beraber yürüdüğümüzü sandığımız halk müziği, Arkamıza geçip bizi fordlamaya çalışıyorlar Evren bana bir hayat borçlu,diyerek ortalıklarda dolaşmayınO,size hiçbirşey borçlu değil Cesaret korkunun yokluğu yok, korkuya direnmek, korkuya hükmetmektir O şekilde yaşamalısın ama, öldüğün vakit tabutçu bile yas tutsun Her güne hayatının en hoş günü olması için baht ver Hiçbir süre okulumun eğitimimi engellemesine izin vermedim Hayatımda pek çok sorun vardı ve çoğu katiyen var olmadı Cümbür Cemaat aya aynı Karanlık bir tarafı vardır ve onu kimseye göstermez Gök gürültüsü iyidir, gök gürültüsü korkutur, ama esas işi yapan şimşektir Eleştirme sanatı, edebiyatta, müzik ve dramda her ticaretin en aşağısıdır Cennet ve cehennemle ileri geri laf bildirmek istemem, çünkü ikisinde de dostlarım var Yeni bir düşünceye sahip olan kişi, düşüncesi başarıya ulaşana kadar hastadır İnsan, kızarmağa ihtiyacı olan, veya kızaran yegane hayvandır Bir herzamanki herkesin açık fikirli olmayı istediği ancak kimsenin okumak istemediği eserdir İnsan seksen yaşında doğup 18 yaşına değin ağır ağır yaşasa daha mutlu olurdu Yağmur duasına çıkmadan önce meteorolojinin kayıtlarını karıştırmak her zaman faydalıdır Bundan yirmi yıl sonradan yapmadığınız şeylerden nedeniyle, yaptıklarınızdan daha fazla pişman olacaksınız Demir alın ve tehlikesiz limanlardan çıkın bundan böyle Rüzgarları arkanıza alın, araştırın, düş edin ve keşfedin Ben 14 yaşındayken babam fazla cahil bir adamdı Gözüme görünmesin isterdim Fakat 21 yaşıma geldiğimde hayrete düştüm; bizim yaşlı yedi sene içinde ne çok şey öğrenmişti! Bankacılar, size hava pırıl pırılken zor kullanarak şemsiyesini veren fakat iki damla yağmur düştüğünde de şemsiyeyi cebren elinizden alan insanlardır Fransanın yazı da yoktur kışı da yoktur , ahlakı da yoktur Bunların dışında şahane bir ülkedir Ve genelde fahişeler göre yönetilir