Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

'Margarini böcekler bile yemiyor!'

'Margarini böcekler bile yemiyor!'

iltasyazilim

FD Üye
Katılım
Ara 25, 2016
Mesajlar
0
Etkileşim
17
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
14
'Margarini böcekler bile yemiyor!'




Margarinler; kimyasal yollarla akıcı yağlardan elde ediliyor ve yüksek oranda trans yağ asidi içeriyor





Medical Park Göztepe Hastanesi'nden Beslenme ve Perhiz Uzmanı Gizem Keservuran, tabiatta normalde bulunmayan trans yağ içeriği yüksek bu ürünlerin doğal olmaktan uzaktan olduğunu söyledi Margarinlerin oda sıcaklığında erimeden ve bozulmadan uzun süre kalabileceğini gösteren Keservuran, Kimyasal içerikleri oldukça yüksek olduğu ve doğal olmadıkları için karınca zeka yanına yaklaşmamaktadır; çünkü margarini bir besin ve gıda olarak görmemektedirler Böcekler zeka kimyasallardan uzakta dururken, insanlarımızın mutfaklarında hâlâ margarin bulundurmaları düşündürücüdür!diye konuştu

Keservuran, tüketicileri uyararak, Türkiye'de içinde hidrojenize yağ yer alan gıdaların paketinde bu 'hidrojene bitkisel yağ' olarak ifade ediliyor; ama buna bile fazla eksik pakette rastlanıyor Ülkemizde bu konu ile ilgili yasal düzenleme olmadığı için genelde etiket bilgilerinde bu ibareye yer verilmiyor Etiket bilgileri okunurken bilinçli olunmalı; etiket bilgilerinde 'hidrojene bitkisel yağ' ibaresini gördüğünüzde o ürünün trans yağ asidi içerdiğinden kesin olabilirsinizdedi Hidrojenlenmiş yağların doğal olmadığını, kimyasal operasyon görmüş yağlar olduğunu ifade eden Gizem Keservuran, trans yağ asitlerinin sebep olduğu rahatsızlıklara dikkat çekti ve ve şu uyarılarda bulundu: Vücuda alınan pozitif enerjinin yağ olarak depolandığını biliyoruz; vücutta dolaşan yüksek miktarda fena huylu kolesterol karaciğerle başladığı harabiyeti bütün organlarımıza yaymakta ve zincirin halkaları dağılmaktadır

Tereyağında da trans yağ olduğu dürüst mu?

Batmış yağ oranının tereyağında daha yüksek olduğu doğrudur; ancak margarinlerin trans yağ asidi içerikleri hâlâ tereyağına oranla daha fazladır ve en manâlı nokta margarinler 'yapay'dır Hem, afiyet açısından zararlı olarak aşina batmış yağların (tereyağ, peynir, kaymak) bile vücutta bir işlevi vardır Hidrojen yapısı değiştirilerek üretilen trans yağlar ise kuşkusuz vücutta hiçbir işleve sahip değildir

Hazırlanmış gıdalarda neden margarin seçim ediliyor?

Fast food restoranlarında ve büfelerde kullanılan kısmi hidrojenize kızartma yağları, trans yağların bulunduğu kayda değer bir kaynağı oluşturuyor Bu yağlar, daima kullanılabildikleri ve daha ucuz oldukları için seçim ediliyor Bir öteki önemli trans yağ asidi kaynağı ise; bisküvi, çikolata, kek, gofret, mayonez ve cips gibi ticari ürünler Ürünlerin içindeki yağ oda sıcaklığında erimemekte, keza ürünün raf ömrü uzamaktadır

ZAMAN *
 
858,500Konular
982,391Mesajlar
32,980Kullanıcılar
maliaktan71Son üye
Üst Alt