Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Mardinin Geleneksel Kaburga Dolması

Hoş geldin! kingtp tarafından topluluğumuza katılmaya davet edildiniz. Kaydolmak için lütfen burayı tıklayın.
Mardinin Geleneksel Kaburga Dolması
0
43

morfeus

FD Üye
Katılım
Kas 12, 2021
Mesajlar
2
Etkileşim
4
Puan
38
Yaş
47
Konum
Rusya
F-D Coin
111
mardinin-geleneksel-kaburga-dolmasi.jpg

Mardinin Klâsik Kaburga Dolması Tanımı İçin Materyaller


İçli Pilav İçin
  • 1 su bardağı pirinç
  • 1 su bardağı su
  • 200 gram kuşbaşı kuzu eti
  • Yarım çay bardağı kuş üzümü
  • Yarım çay bardağı dolmalık fıstık
  • Yarım çay bardağından biraz fazla zeytinyağı
  • 1 çay kaşığı şeker
  • 1 çay kaşığı tarçın
  • 1 tatlı kaşığı yenibahar
  • 1 çay kaşığı karabiber
Kaburga Etinin Terbiyesi İçin
  • 1 su bardağı süt
  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • Tane karabiber
  • 1-2 defne yaprağı (Bir gece öncesinden terbiye edilir yahut vaktiniz yoksa 2-3 saat terbiye edilir)

Mardinin Klasik Kaburga Dolması Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
  1. İçli pilav yapılışı için etler yağda kavrulur, üstüne pirinç̧ eklenir akabinde şeker eklenir. Kavrulduktan sonra baharatlar eklenir. Kuş üzümü ve dolmalık fıstık eklendikten sonra 1 su bardağı su eklenir.
  2. Suyunu çektikten sonra içli pilav soğumaya bırakılır. Sıcakken pilav kaburganın içine ek edilmez çünkü pilav lapalaşır.
  3. Kaburganın üretim aşamaları için kaburganın içini tuzlanır çok fazla olmayacak şekilde. İçli pilav eklenir.
  4. Açık taraflar ip yardımıyla dikilir. (Ben her tarafını diktim, açılmaması için) Tencereye yağ eklenir. Kızgın yağa kaburga eklenir.
  5. Her tarafı mühürlenir. Mühürlendikten sonra biraz tereyağı defne yaprağı, tane karabiber ve toz pul biber eklenir. Kaynar su eklenir.
 

Similar threads

Nefis Tavuklu İç Pilav Tanımı Tane Tane İçin Malzemeler 2 su bardağı pirinç (Islatılmış)4 su bardağı su2 yemek kaşığı tereyağıYarım çay bardağı sıvı yağYarım tavuk göğsüYarım su bardağı badem1 yemek kaşığı çam fıstığı1 yemek kaşığı kuş üzümüYarım tatlı kaşığı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
122
Perde Pilavı Tanımı İçin Materyaller Hamuru için; 1 adet yumurta1 çay bardağı yoğurt2-3 su bardağı un (Kontrolü koyun)Tuz1,5 yemek kaşığı tereyağ İç pilavı için; 3 su bardağı pirinç (azaltıp çoğaltabilirsiniz )1 çay bardağı sıvı yağ2 yemek kaşığı tereyağ3,5 su bardağı su (Üzerini...
Cevaplar
0
Görüntüleme
54
Kaburga Dolması Tanımı İçin Materyaller 1 adet kuzu ya da oğlak kaburga (Kasabınızdan içini doldurabilmek için cep açılmış olarak alın ya da kendiniz bir cep açın)1 su bardağı pirinçYarım demet ince doğranmış maydanozKarabiber, yenibahar, tuz400 gram kuşbaşı et1 bardak kabuğu soyulmuş...
Cevaplar
0
Görüntüleme
248
Düdüklü Tencerede Biber Dolması Tarifi İçin Malzemeler 12 tane dolmalık biber5 çorba kaşığı zeytinyağı1 adet domates (Kapak için)2 su bardağı sıcak su üzerine gelicek kadar su)1 yemek kaşığı domates salçası1 çay kaşığı tuz İç malzemesi: 1 su bardağı pirinç̧ (200 ml. bardakla)1...
Cevaplar
0
Görüntüleme
29
Kaburga Dolması Nasıl Yapılır? Kaburga Dolması Tarifi Resimli Resimli Kaburga Dolması Tarifi imageskaburgadolmasitarifiresimli5ad428c545f49 MALZEMELER (810 Kişilik) 1 koyun kaburgası (22,5 kg) 2 corba kaşığı kuşuzumu 1 adet kuzu ciğeri 4 soğan 2 corba kaşığı dolmalık fıstık 4 corba...
Cevaplar
0
Görüntüleme
125
858,505Konular
982,777Mesajlar
33,071Kullanıcılar
NefSeCihadSon üye
Üst Alt