Mardinin Klâsik Kaburga Dolması Tanımı İçin Materyaller
İçli Pilav İçin
- 1 su bardağı pirinç
- 1 su bardağı su
- 200 gram kuşbaşı kuzu eti
- Yarım çay bardağı kuş üzümü
- Yarım çay bardağı dolmalık fıstık
- Yarım çay bardağından biraz fazla zeytinyağı
- 1 çay kaşığı şeker
- 1 çay kaşığı tarçın
- 1 tatlı kaşığı yenibahar
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 su bardağı süt
- 1 çay bardağı zeytinyağı
- Tane karabiber
- 1-2 defne yaprağı (Bir gece öncesinden terbiye edilir yahut vaktiniz yoksa 2-3 saat terbiye edilir)
Mardinin Klasik Kaburga Dolması Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- İçli pilav yapılışı için etler yağda kavrulur, üstüne pirinç̧ eklenir akabinde şeker eklenir. Kavrulduktan sonra baharatlar eklenir. Kuş üzümü ve dolmalık fıstık eklendikten sonra 1 su bardağı su eklenir.
- Suyunu çektikten sonra içli pilav soğumaya bırakılır. Sıcakken pilav kaburganın içine ek edilmez çünkü pilav lapalaşır.
- Kaburganın üretim aşamaları için kaburganın içini tuzlanır çok fazla olmayacak şekilde. İçli pilav eklenir.
- Açık taraflar ip yardımıyla dikilir. (Ben her tarafını diktim, açılmaması için) Tencereye yağ eklenir. Kızgın yağa kaburga eklenir.
- Her tarafı mühürlenir. Mühürlendikten sonra biraz tereyağı defne yaprağı, tane karabiber ve toz pul biber eklenir. Kaynar su eklenir.
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.