bilgisayarci
FD Üye
Mardin Midyat Pilavı Tarifi İçin Malzemeler
- 1 su bardağı midyat bulguru
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
- 2.5 su bardağı su
Mardin Midyat Pilavı Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Sıvı yağı pilavlık tavamızın içerisine alıyoruz. Daha sonra midyat bulgurunu ilave edip 5 dakika kadar kavuruyoruz.
- Kavrulan bulgurun içerisine tuz ve karabiberi ilave edip karıştırıyoruz.
- Yaklaşık 2.5 su bardağı suyu ilave edip suyunu çekene kadar kısık ateşte pişiriyoruz.
- Daha sonra üzerine kağıt havlu koyup demlenmeye bırakabilirsiniz (Ben tavuk but ile servis yaptım. Siz dilediğiniz gibi servis edebilirsiniz) afiyet olsun ????????
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.