Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Maraş usulü paça çorbası nasıl yapılır? Maraş paçasının püf noktaları

Maraş usulü paça çorbası nasıl yapılır? Maraş paçasının püf noktaları
0
73

morfeus

FD Üye
Katılım
Kas 12, 2021
Mesajlar
3
Etkileşim
4
Puan
38
Yaş
46
Konum
Rusya
F-D Coin
139
maras_usulu_paca_corbasi_nasil_yapilir_1579691217_1934.jpg

Kahramanmaraş’ta sıkça tüketilen Maraş paçası özellikle kış aylarında restoranların gelir kapısı haline geldi. Grip ve soğuk algınlığıyla adeta savaşan, aynı zamanda kemiklerin güçlenmesine yardımcı olan paça çorbasının Maraş'ta yapılan yöntemi diğerlerine göre çok farklı. Peki Maraş usulü paça çorbası nasıl yapılır? Tarifi haberimizde...

Kış aylarında vücudu olumsuz hava koşullarından ve mikroplardan korumak için mutlaka sıcak sıcak şifa çorbası içmek gerekir. Paça çorbası sevenlerdenseniz, Kahramanmaraş’ta yapılan Maraş usulü paça çorbası da tam size göre. Bol etli, ve acılı olarak yapılan paça çorbası, isteğe göre içerisine sumak eklenerek de pişirilebiliyor. Pek çok hastalığa iyi geldiği bilinen paça çorbası, Kahramanmaraş’ta yaz kış farketmeksizin mutlaka sofralarda yerini alıyor. Bu şifa çorbası da Maraş mutfağından gelen paça çorbası olabilir. İçerisindeki vitamin ve mineraller sayesinde adeta vücuda kalkan olan bu çorba, bir çok hastalığında oluşmasına engel oluyor. Uzmanların sık sık içilmesini önerdiği paça çorbasının Maraş usulünü sizler için araştırdık.

MARAŞ PAÇASI ÇORBASI:

MALZEMELER

1 kilo yada daha fazla kemikli et
1 yemek kaşığı kadar salça
1 yemek kaşığı zeytinyağı
1 çay kaşığı pul biber
1 yemek kaşığı sumak ekşisi
6-7 diş sarımsak
tuz

bEYhI_1579691256_0608.JPG

YAPILIŞI

Kemikli eti düdüklü tencerenin içerisinde 45 dakika kadar güzelce pişirin.

Daha sonra pişen eti hafif soğuduktan sonra didikleyerek bir kabın içerisine koyun. Bu adımda etin suyunu kesinlikle dökmeyin.

Ardından derin bir tencerenin içerisine yağ salça ve biber ilave edip karıştırın.

Etin suyunu da içerisine ekledikten sonra 10 dakika kaynatın. Etleri de içerisine koyduktan sonra 10 dakika kadar daha kaynatın.

Son olarak sumak ekşisi ve sarımsağı da ekleyerek kapağını kapatın.

Afiyet olsun...


 
858,518Konular
981,080Mesajlar
30,879Kullanıcılar
eslandayiiSon üye
Üst Alt