iltasyazilim
FD Üye
Maraş Turşu Tarifi İçin Malzemeler
*1 kilo maraş biber
*1 su bardağı su
*2 su bardağı sirke
*45 diş sarımsak
*2 yemek kaşığı şeker
*1 yemek kaşığı tuz
*İsteğe göre maydanoz
*2 kaşık sıvı yağ
Maraş Turşu Tarifi Yapılışı Sirke, su, sıvı yağ, tuz, şeker, sarımsak bir tencereye koyulur Kaynadıktan sonra biberleri bütün olarak da koya bilirsiniz benim biberlerim büyük olduğu için ben doğradım biraz yumuşayınca biberleri kevgirle tencereden çıkarıyoruz diğer biberleri haşlıyoruz daha sonra biberleri bir kavanoza doldurup kalan suyumuzu üstüne ekleyip kavanozun ağzını ters çeviriyoruz ,soğuyunca ters çevirip ardiyemize kaldırıyoruz Afiyet olsun
*1 kilo maraş biber
*1 su bardağı su
*2 su bardağı sirke
*45 diş sarımsak
*2 yemek kaşığı şeker
*1 yemek kaşığı tuz
*İsteğe göre maydanoz
*2 kaşık sıvı yağ
Maraş Turşu Tarifi Yapılışı Sirke, su, sıvı yağ, tuz, şeker, sarımsak bir tencereye koyulur Kaynadıktan sonra biberleri bütün olarak da koya bilirsiniz benim biberlerim büyük olduğu için ben doğradım biraz yumuşayınca biberleri kevgirle tencereden çıkarıyoruz diğer biberleri haşlıyoruz daha sonra biberleri bir kavanoza doldurup kalan suyumuzu üstüne ekleyip kavanozun ağzını ters çeviriyoruz ,soğuyunca ters çevirip ardiyemize kaldırıyoruz Afiyet olsun
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.