Maraş Kısırı Tanımı İçin Materyaller
- 1 kase esmer ince bulgur ince
- 1 adet soğan
- 2 diş sarımsak
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı toz biber
- 1 yemek kaşığı nane
- 1 çay kaşığı kimyon
- 1 su bardağı sıcak su
- 1 yemek kaşığı biber salçası ve domates salçası
- 1 yemek kaşığı sumak ekşisi
- 1 çay bardağı ısıtılmış sıvı yağ
- 1 demet doğranmış maydanoz
Maraş Kısırı Tanımı Yapılışı
- Derin bir kapımıza 1 kase bulguru ek ediyoruz.
- Bir adet soğan ve iki diş sarımsağı rendeliyoruz.
- Bütün baharatları ek ediyoruz (1 çay kaşığı tuz, 1 tatlı kaşığı toz biber, 1 yemek kaşığı nane, 1 çay kaşığı kimyon) daha sonra bir su bardağı sıcak suyu ek ederek karıştırıyoruz.
- Bir yemek kaşığı domates ve biber salçasını ek ediyoruz ve karıştırıyoruz.
- Daha sonra bir yemek kaşığı sumak ekşisin ve ısıttığımız bir çay bardağı sıvı yağı ek ederek karıştırıyoruz.
- Son olarak doğradığımız bir demet maydanozu ekliyoruz.
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.