iltasyazilim
FD Üye
Malzemlere:
1 Kğ un,
Yarım kğ tereyağ,(yarı tereyağ yarı margarin olabilir)
1 paket kabartma tozu,
1 yemek kaşığıçörek otu,
1 yemek kaşığı susam,
Tuz yada şeker,(İsteğe bağlı)Tuzlu simit gibi olmalı tuz oranı
Yeteri kadar süt
Yapılışı:
Un,tereyağ(Oda sıcaklığında da olabilir ama genelde eritip hafif soğuduktan sonra eklenir) ,tuz yada şeker,kabartma tozu,çörek otu,susam karıştırılırYumuşak bir hamur oluncaya kadar süt ilave edilirKüçük parçalara ayrılarak merdane ile açılırÜzeri çatalla çizilir160180 derecede üzeri hafif kızarıncaya kadar pişirilirSonra afiyetle yenirDenemeye değer bir tatdırEn önemli özelliği uzun süre saklanabilmesi ,tazeliğini koruyabilmesidir
1 Kğ un,
Yarım kğ tereyağ,(yarı tereyağ yarı margarin olabilir)
1 paket kabartma tozu,
1 yemek kaşığıçörek otu,
1 yemek kaşığı susam,
Tuz yada şeker,(İsteğe bağlı)Tuzlu simit gibi olmalı tuz oranı
Yeteri kadar süt
Yapılışı:
Un,tereyağ(Oda sıcaklığında da olabilir ama genelde eritip hafif soğuduktan sonra eklenir) ,tuz yada şeker,kabartma tozu,çörek otu,susam karıştırılırYumuşak bir hamur oluncaya kadar süt ilave edilirKüçük parçalara ayrılarak merdane ile açılırÜzeri çatalla çizilir160180 derecede üzeri hafif kızarıncaya kadar pişirilirSonra afiyetle yenirDenemeye değer bir tatdırEn önemli özelliği uzun süre saklanabilmesi ,tazeliğini koruyabilmesidir