Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Mantı Tadında Tavuk (Ekonomik Pratik)

Mantı Tadında Tavuk (Ekonomik Pratik)
0
95

seocu

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,340
Etkileşim
3
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
69

Mantı Tadında Tavuk (Ekonomik Pratik) Tanımı İçin Malzemeler

  • 2 su bardağı arpa şehriye
  • 2 çorba kaşığı tereyağı
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 3 su bardağı sıcak su
  • 1 tavuk bulyon
  • 2 diş sarımsak
  • 500 gram yoğurt
Üzerine;
  • 500 gram tavuk göğsü (Lokmalık doğranmış)
  • 1 orta uzunluk soğan
  • 3 diş sarımsak
  • 1 paket domates püresi
  • Yarım bağ maydanoz
  • Tozbiber
  • Karabiber
  • Yeni bahar
  • Tuz

Mantı Tadında Tavuk (Ekonomik Pratik) Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. Tencereye tereyağ, sıvı yağ alınır, şehriye alınır, rengi dönene kadar kavrulur.
  2. Kavrulan şehriyeye sıcak su, bulyon eklenip kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirilir. Pişince soğumaya bırakılır.
  3. Ayrı bir tavaya tavuk alınır, suyunu çekene kadar kavrulur.
  4. Suyunu çeken tavuğa soğan, sarımsak, sıvı yağ eklenir, soğan yumuşayınca püre, tuz, baharatlar eklenir, altı kapatılır.
  5. En son yemeklik doğranmış maydanoz katılıp karıştırılır.
  6. Sarımsak dövülür, yoğurda karıştırılır, soğuyan şehriyenin üzerine dökülür, karıştırılır.
  7. Servis yapacağımız tabağa şehriye boşaltılır, üzerine tavuk harcı yayılıp servis edilir.
Mantı Tadında Tavuk (Ekonomik Pratik) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 

Similar threads

Lezzet Garantili Tavuk Sarma Ve Tane Tane Pirinç Pilavı Tanımı İçin Malzemeler 1 kg tavuk göğsü Sos için; 1 tatlı kaşığı kekik1 tatlı kaşığı köfte baharatlı1 tatlı kaşığı tuz1 çay kaşığı toz kırmızı biber1 çay kaşığı karabiber1 çay kaşığı pulbiber1 çay kaşığı biberiye1 çay kaşığı kimyonYarım...
Cevaplar
0
Görüntüleme
100
Yufkalı Tavuklu Mantı Tarifi İçin Malzemeler 2 adet kalçalı but1 su bardağı haşlanmış nohut2 adet yufkaSıvıyağ2 yemek kaşığı tereyağTavuk suyu1 adet soğan1 yemek kaşığı salçaPul biberTuzKarabiberYoğurtSarımsak Yufkalı Tavuklu Mantı Tarifi Nasıl Yapılır? Not EkleTarifi Yazdır Tavuklar...
Cevaplar
0
Görüntüleme
51
Patetesli Nefis Mantı Hingel Tadında Tanımı İçin Malzemeler 1,5 su bardağı su1 yumurta1 tatlı kaşığı tuz3 su bardağı un İç harcı için: 2 orta uzunluk patetes haşlanmış1 orta uzunluk soğanYeterince sıvı yağ1 çay kaşığı tuz1 çay kaşığı karabiber1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber Mantıyı haşlamak...
Cevaplar
0
Görüntüleme
48
Mantarlı Tavuk Sote Tanımı İçin Gereçler 1 paket mantar2 adet kuru soğan1 diş sarımsak2 adet yeşil biber1 adet kırmızı biber3 adet sulu domates (Yada yarım kavanoz konserve domates)2 paket kemiksiz tavuk göğsü1 tatlı kaşığı tuz1 tatlı kaşığı karabiber1 tatlı kaşığı kimyon2 yemek kaşığı biber...
Cevaplar
0
Görüntüleme
59
Fırında Mangal Tadında Tavuk Kanat Tanımı İçin Materyaller 1 kilo tavuk kanat2 – 3 diş sarımsak2 yemek kaşığı sıvı yağ1 çay kaşığı karabiber1 çay kaşığı kekik1 çay kaşığı tuzİsteğe bağlı pul biber1 çorba kaşığı salça1 çorba kaşığı ketçap2 – 3 adet patates Fırında Mangal Tadında Tavuk Kanat...
Cevaplar
0
Görüntüleme
50
858,505Konular
982,660Mesajlar
33,046Kullanıcılar
King3838Son üye
Üst Alt