iltasyazilim
FD Üye
Mantı Çorbası Tarifi İçin Malzemeler Hamuru için;
*1 su bardağı su
*1 yumurta
*1 tatlı kaşığı tuz (silme)
*12 kg un
Kıyması için;
*150 gr kıyma
*1 küçük kurusoğan
*1 çay kaşığı tuz
Çorbası İçin;
*1 kase mantı
*1 su bardağı haşlanmış nohut
*1 kase yoğurt
*1 çorba kaşığı un
*1 tatlı kaşığı tuz
*2 litre su
Sosu için;
*1 kaşık tereyağı
*1 kaşık sıvı yağ
*1 kaşık nane
Mantı Çorbası Tarifi Yapılışı Öncelikle hamurumuzu yoğuralım Çok sert bir hamur olması gerekiyor gerekirse un ilavesi yapın Ve uzun süre hamur göz göz olana dek yoğurun İki ayrı beze yapıp hafifçe unlayın ve yarım saat dinlendirin Kıyma tuz ve olabildiğince küçük doğradığınız soğan ile karıştırın
Unladığınız zeminde hamuru açalım Oklava yardımı ile kareler keselim Oklava hamuru düz kesmek için cetvel gibi kullanılmalı ?İçlerine kıymalı harç koyup mantılarımızı kapatalım
2 litre su ve tuz karıştırılıp kaynatılır Kaynayan suya mantılar eklenerek haşlanır Mantının fazlasını dondurucuya atabilirsiniz Zaten aile bu çorbayı çok sevecek ve tekrar tekrar isteyecek ) Unla yoğurt çırpılır Kaynamakta olan mantı suyundan bir iki kepçe yoğurda eklenip karıştırılır ve ılımış olan yoğurt karıştıra karıştıra ve yavaşça kaynayan mantıya eklenir Sosu İçin tereyağı eritilir nane içine eklenip hafifçe kızdırılır ve çorbanın üzerine eklenir Afiyet olsun
*1 su bardağı su
*1 yumurta
*1 tatlı kaşığı tuz (silme)
*12 kg un
Kıyması için;
*150 gr kıyma
*1 küçük kurusoğan
*1 çay kaşığı tuz
Çorbası İçin;
*1 kase mantı
*1 su bardağı haşlanmış nohut
*1 kase yoğurt
*1 çorba kaşığı un
*1 tatlı kaşığı tuz
*2 litre su
Sosu için;
*1 kaşık tereyağı
*1 kaşık sıvı yağ
*1 kaşık nane
Mantı Çorbası Tarifi Yapılışı Öncelikle hamurumuzu yoğuralım Çok sert bir hamur olması gerekiyor gerekirse un ilavesi yapın Ve uzun süre hamur göz göz olana dek yoğurun İki ayrı beze yapıp hafifçe unlayın ve yarım saat dinlendirin Kıyma tuz ve olabildiğince küçük doğradığınız soğan ile karıştırın
Unladığınız zeminde hamuru açalım Oklava yardımı ile kareler keselim Oklava hamuru düz kesmek için cetvel gibi kullanılmalı ?İçlerine kıymalı harç koyup mantılarımızı kapatalım
2 litre su ve tuz karıştırılıp kaynatılır Kaynayan suya mantılar eklenerek haşlanır Mantının fazlasını dondurucuya atabilirsiniz Zaten aile bu çorbayı çok sevecek ve tekrar tekrar isteyecek ) Unla yoğurt çırpılır Kaynamakta olan mantı suyundan bir iki kepçe yoğurda eklenip karıştırılır ve ılımış olan yoğurt karıştıra karıştıra ve yavaşça kaynayan mantıya eklenir Sosu İçin tereyağı eritilir nane içine eklenip hafifçe kızdırılır ve çorbanın üzerine eklenir Afiyet olsun
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.