
Mantarlı Ve Patatesli Göz Doyuran Omlet Tarifi İçin Malzemeler
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 tatlı kaşığı tereyağ
- 6-7 adet kültür mantarı
- 1 küçük boy patates
- 1 küçük boy soğan
- 3 veya 4 yumurta
- 2 ince dilim kaşar peyniri
- Bir tutam maydanoz
- İsteğe göre tuz ve baharatlar
Mantarlı Ve Patatesli Göz Doyuran Omlet Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Önce patatesi soyup küp küp doğruyoruz.
- Yapışmaz bir tavada sıvı yağımızı koyup kızdırıp patatesleri içine atıyoruz.
- Bir kaç kez çevirip hafif rengi dönmeye başlayınca kapak kapatıyoruz.
- Bu arada mantarları yıkayıp kabuğunu soyup(isterseniz musluk altında yıkayarak temizleyin) ince ince doğruyoruz.
- Başka bir yerde soğanları küp küp doğruyoruz.
- Patatesler pişmesine yakın soğanı atıyoruz bir iki çevirip mantarı atıyoruz.
- Mantarlar suyunu salıp çekince tuz karabiber ve kırmızı toz biber atıyoruz.
- Ayrı bir kapta yumurtaları çırpıp tavaya ekliyoruz.
- Üzerine kaşar peynirleri koyup dilediğimizce baharat ve maydanozla süslüyoruz. Afiyet olsun.