
Mantarlı Tavuklu Krepler Tarifi İçin Malzemeler
İç harcı için
- 500 gr tavuk göğsü
- 500 gr mantar
- 2-3 adet sivri biber
- 1 adet kırmızı kapya biber️
- 1 bardak kadar zeytin yağı
- 2 yemek kaşığı un
- 1,5 2 su bardağı süt
- Tuz karabiber isteğe göre baharatlandırılır
- 2 adet yumurta
- 3 su bardağı süt
- 2-2,5 su bardağı un
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 yemek kaşığı tereyağ
- 1 fincan kadar zeytin yağı
- 3 kaşık un
- 3 su bardağı süt
- Tuz karabiber muskat rendesi üzerine yeterince kaşar rendesi
Mantarlı Tavuklu Krepler Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
????????????????hazırlamaya geçelim ????????????????.
- Tavukları ince uzun doğrayıp ısınan tavaya zeytin yağı döküp tavukları atın.
- Tavuk suyunu salıp çekince kızarmaya başlayınca mantarı katıp suyunu bırakıp çekince biberleri katın biraz soteleyin.
- Unu serpiştirin.
- Biraz daha kavurun.
- Sonra sütünü döküp sütünü çekip yoğun kıvam alınca ocağı kapatın kremalı bir kıvam alıyor. ????.
- Krep için ????Tüm malzemeler çırpma kabına alın unu kontrollü katın.
- Önce 2 bardak katın çırpın sıvı ise un katı ise süt ekleyebilirsiniz.
- Krep hamurunu çok koyu yapmayın krepler kalın olur benim 16 adet krebim oldu fotoğraftaki gibi sarın tepsiye dizin????
- Beşamel sosu için ????Tereyağı ve zeytinyağı tencereye koyup unu katın un kaynayıp göz göz olana kadar 2 dk kavurun sütü katın.
- Kaynayana kadar karıştırın.
- Koyulaşıp kaynayınca katı olursa süt katarak kıvamını ayarlayın.
- Tuzunu karabiberini muskat rendeleyip katın.
- Krep bohçalarının üzerine beşameli dökün.
- 180° ısınmış fırında 15 dk pişirip kaşar rendesini serpip eriyip hafif kızarınca fırından alıp servis ediyoruz.Afiyet olsun ????????.