
Mantarlı Tavuklu Börek Tarifi İçin Malzemeler
- 4 adet yufka
- Yarım çay bardağı zeytinyağı
- Yarım kilo mantar
- Yarım tavuk göğsü
- 2 tane kapya
- 2 tane yeşil biber
- 1 tane kuru soğan
- Yarım demet maydanoz
- 1 tatlı kaşığı toz biber
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı kimyon ve tuz
- 1 adet sade soda
- Yarım çay bardağı zeytinyağı
- 1 adet yumurta
- 2 yemek kaşığı yoğurt
- Çörek otu
Mantarlı Tavuklu Börek Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- İlk olarak mantarları yıkayıp süzelim. Ardından tavuk göğsünü ince uzun şekilde doğrayıp, yıkayıp, süzüldükten sonra ocağa alalım. Suyu çekene kadar pişirelim.
- Suyu çeken tavuk göğsü ne soğan ve biberleri ekleyip, kavuralım. Mantarıda ekleyip, suyu çekene kadar pişirelim. Suyu çeken mantara toz biber karabiber kimyon ve tuz ilave edip karıştıralım. Maydanozu ekleyip ocağı kapatıp soğumaya bırakalım.
- 4 adet yufkayı üst üste koyup 8 eşit şekilde kesip üçgenler çıkaralım. Yarım çay bardağı yağı ve sodayı karıştırıp sos haline getirelim.
- Kestiğimiz üçgenlerin üzerine sodalı sosdan sürüp, harçtan koyalım ben ekstra kaşar peyniri rendesi ilave ettim ama olmasada olur. Böreği sarıp, tepsiye dizelim. Üzerine yoğurt ve yumurtayı çırpın ve sürün.
- Önceden ısıtılmış fırında 180 derece pişirelim (Dışı çıtır içi yumuşacık börek çok lezzetli denemenizi öneririm) servise hazır afiyet olsun ????.