
Mantarlı Tavuk Tarifi İçin Malzemeler
- 1 paket kemiksiz pirzola
- 1 paket mantar
- 1 tane soğan
- 2 tane orta boy biber
- 2 diş sarımsak
- Tuz
- Karabiber
- 3-4 yemek kaşığı sıvı yağ
- Maydanoz
Mantarlı Tavuk Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- İlk olarak tavuklarımızı küp küp doğrayıp suyunu bırakıp çekene kadar pişiriyoruz.
- Mantarlarımızı yarım ay şeklinde doğrayıp hazırlıyoruz.
- Tavuklarımız suyunu çekince mantarları da atıp kendi suyunda biraz pişmeye bırakıyoruz.
- Üzerine ince ince doğradığımız biberleri ekliyoruz daha sonra soğanı ve sarımsağı yemeklik doğrayıp ekliyoruz ve biraz kavuruyoruz.
- Üzerine tuz karabiber ve istediğiniz baharat varsa ekleyip göz kararı az sıcak su ekleyip pişmeye bırakıyoruz afiyet olsun ????.