iltasyazilim
FD Üye
Mantarlı Sodalı Börek Tarifi İçin Malzemeler
*5 hazır yufka
*1 şişe soda
*3 yumurta
*Yarım su bardağı sıvı yağ
İç harcı için ;
*2 paket mantar
*1 kuru soğan
*2 yeşil biber
*4 domates
*Tuz ve istenilen baharat
Mantarlı Sodalı Börek Tarifi Yapılışı
Yıkanan mantarlar istenildiği gibi doğranır ben ne küçük nede çok büyük olacak şekilde doğradım ,diğer yanda da yemeklik doğranan soğan az yağda kavrulur pembeleşmeye yakın biberler konur ve kavrulur sonrasında doğranan mantarda eklenir ve pişmeye bırakılır, Mantar suyunu salacaktır ve suyunu çektikten sonra küçük küçük doğranan domates eklenir ve pişmeye bırakılır,en son tuzu ve bahatları eklenir ve altı kapatılır
İstenilen bir tepsi yağlanır ama çok az yağ döküp bir peçeteyle yedirseniz iç harçta yağılı olduğu için ağır olması
*5 hazır yufka
*1 şişe soda
*3 yumurta
*Yarım su bardağı sıvı yağ
İç harcı için ;
*2 paket mantar
*1 kuru soğan
*2 yeşil biber
*4 domates
*Tuz ve istenilen baharat
Mantarlı Sodalı Börek Tarifi Yapılışı
Yıkanan mantarlar istenildiği gibi doğranır ben ne küçük nede çok büyük olacak şekilde doğradım ,diğer yanda da yemeklik doğranan soğan az yağda kavrulur pembeleşmeye yakın biberler konur ve kavrulur sonrasında doğranan mantarda eklenir ve pişmeye bırakılır, Mantar suyunu salacaktır ve suyunu çektikten sonra küçük küçük doğranan domates eklenir ve pişmeye bırakılır,en son tuzu ve bahatları eklenir ve altı kapatılır
İstenilen bir tepsi yağlanır ama çok az yağ döküp bir peçeteyle yedirseniz iç harçta yağılı olduğu için ağır olması
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.