iltasyazilim
FD Üye
Mantarlı Risotto Tarifi İçin Malzemeler
*2 su bardağı rosotto pirinci(alborio)
*Yarim kilo mantar
*56 adet kurutulmus domates
*80 gr tereyağı
*1 adet orta boy soğan
*12 su bardağı beyaz şarap yada beyaz üzüm*sirkesi
*Bir tutam maydanoz
*Pisirmek için sebze suyu
Sebze suyu için;
*2 tane kereviz sapı
*1 tane pırasa
*1 adet havuç
*1 tane tavuk göğsü
*Tuz
*Karabiber
Mantarlı Risotto Tarifi Yapılışı Öncelikle sebze suyumuzu hazırlayarak*başlıyoruz
Sebzelerimizi ve tavuğumuzu düdüklü*tencerede yaklaşık 20 dk kaynatıyoruz Dilerseniz tavuk koymadan sadece sebze suyuda hazırlayabilirsiniz fakat ben içine bir parça tavuk ekleyip daha lezzetli olmasını sağladım sebze suyumuzu süzüp kenara alıyoruz
Daha sonra mantarımızı soteleterek devam ediyoruz Tereyağımızı erittikten sonra mantarları soteliyoruz En son ufakça doğradığımız domates kurularını ekleyip tuzunu ve karabiberini ekliyoruz İndirmeden hemen önce maydanozlarımızı ekleyip kenara alıyoruz
Sıra geldi risottonun son adımında
İnce ince doğradığımız soğanlarımızı yaklaşık 1 yemek kaşığı yağımızda kavuruyoruz daha sonra pirinçlerimizi ekleyip 78 dk kadar kavuruyoruz Burda dikkat edilmesi gereken nokta pirinçlerimizi yıkamıyoruz Çünkü*alborio pirinçi nişasta bakımından yüksek bir pirinçtir Risottonun akışkan kıvamını sağlayan da bu pirinçtir Pişirme sırasında nişasta kendini bırakacak ve pilavımız kıvamını alacaktır
Pirinci kavurduktan sonra sirkemizi de ekliyoruz Sirkenin asidi hemen uçacağı için geriye sadece mayhoş bir üzüm tadı kalacak Bu aramada sürekli karıştırarak*pişirmemiz gerekiyor Bir kepçe yardımıyla sebze suyumuzdan 2 kepce ekleyip çekene kadar kısık ateşte karıştırıyoruz Aynı işlemi tekrar tekrar yapıyoruz taki kıvamını alıp pistiğinden*emin olana kadar Piştikten sonra ocağımızı*kapatmadan hemen önce mantarlarımızı ekleyip karıştırıyoruz Ve işte size mantarlı risottomuz hazır Biz eşimle çok beğendik umarım siz de beğenirsiniz
*2 su bardağı rosotto pirinci(alborio)
*Yarim kilo mantar
*56 adet kurutulmus domates
*80 gr tereyağı
*1 adet orta boy soğan
*12 su bardağı beyaz şarap yada beyaz üzüm*sirkesi
*Bir tutam maydanoz
*Pisirmek için sebze suyu
Sebze suyu için;
*2 tane kereviz sapı
*1 tane pırasa
*1 adet havuç
*1 tane tavuk göğsü
*Tuz
*Karabiber
Mantarlı Risotto Tarifi Yapılışı Öncelikle sebze suyumuzu hazırlayarak*başlıyoruz
Sebzelerimizi ve tavuğumuzu düdüklü*tencerede yaklaşık 20 dk kaynatıyoruz Dilerseniz tavuk koymadan sadece sebze suyuda hazırlayabilirsiniz fakat ben içine bir parça tavuk ekleyip daha lezzetli olmasını sağladım sebze suyumuzu süzüp kenara alıyoruz
Daha sonra mantarımızı soteleterek devam ediyoruz Tereyağımızı erittikten sonra mantarları soteliyoruz En son ufakça doğradığımız domates kurularını ekleyip tuzunu ve karabiberini ekliyoruz İndirmeden hemen önce maydanozlarımızı ekleyip kenara alıyoruz
Sıra geldi risottonun son adımında
İnce ince doğradığımız soğanlarımızı yaklaşık 1 yemek kaşığı yağımızda kavuruyoruz daha sonra pirinçlerimizi ekleyip 78 dk kadar kavuruyoruz Burda dikkat edilmesi gereken nokta pirinçlerimizi yıkamıyoruz Çünkü*alborio pirinçi nişasta bakımından yüksek bir pirinçtir Risottonun akışkan kıvamını sağlayan da bu pirinçtir Pişirme sırasında nişasta kendini bırakacak ve pilavımız kıvamını alacaktır
Pirinci kavurduktan sonra sirkemizi de ekliyoruz Sirkenin asidi hemen uçacağı için geriye sadece mayhoş bir üzüm tadı kalacak Bu aramada sürekli karıştırarak*pişirmemiz gerekiyor Bir kepçe yardımıyla sebze suyumuzdan 2 kepce ekleyip çekene kadar kısık ateşte karıştırıyoruz Aynı işlemi tekrar tekrar yapıyoruz taki kıvamını alıp pistiğinden*emin olana kadar Piştikten sonra ocağımızı*kapatmadan hemen önce mantarlarımızı ekleyip karıştırıyoruz Ve işte size mantarlı risottomuz hazır Biz eşimle çok beğendik umarım siz de beğenirsiniz
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.