Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Mantarlı Patatesli Tavuk

Mantarlı Patatesli Tavuk
0
44

teknoloji

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,248
Etkileşim
1
Puan
36
Yaş
46
F-D Coin
83
mantarli-patatesli-tavuk.jpg

Mantarlı Patatesli Tavuk Tanımı İçin Materyaller

  • 500 gram kemiksiz tavuk but
  • 400 gram kültür mantarı
  • 2 adet patates
  • 1 adet soğan
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • 1 çay kaşığı kekik
  • 1 çay kaşığı karabiber (silme)
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Tuz

Mantarlı Patatesli Tavuk Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
  1. Öncelikle soğanımızı doğrayalım ,ister yemeklik ister söğüş isteğe nazaran doğradığım soğanı tencere alalım.
  2. 2 yemek kaşığı zeytin yağını ekleyelim.
  3. Mantarımızı yıkayıp doğrayalım hafif yağda çevirdiğimiz soğanlara mantarı da ekleyelim.
  4. Kapağı katmıyoruz yüksek ateşte suyunu salıp çekene kadar pişiriyoruz mantarı.
  5. Suyu çeken mantarlarımıza tereyağını ekleyelim.
  6. Doğradığım patatesleri de tencere ekleyelim.
  7. Patateslerimizide biraz karıştırıp kuşbaşı doğradığımız tavuk etimizi ekleyelim.
  8. Tuz ve baharatları serpip güzelce karıştırıp kısık ateşte pişmeye bırakıyoruz.Yapan herkese afiyet olsun şimdiden. .

Mantarlı Patatesli Tavuk Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

 
858,505Konular
982,663Mesajlar
33,047Kullanıcılar
felix66668Son üye
Üst Alt