Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Mantarlı Omlet

Mantarlı Omlet
0
110

yasuo

FD Üye
Katılım
Şub 14, 2021
Mesajlar
21,219
Etkileşim
1
Puan
38
Yaş
37
F-D Coin
80
mantarli-omlet-8.jpg

Mantarlı Omlet Tanımı İçin Materyaller

  • 7 adet yumurta
  • ⅓ çay bardağı zeytin yağı
  • 200 gram mantar
  • 1 orta uzunluk küp küp doğranmış kuru soğan
  • 1 demet maydanoz
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası (Acı/tatlı)
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • İsteğe nazaran tuz
  • 150 gram rendelenmiş kaşar peyniri

Mantarlı Omlet Tanımı Yapılışı

  1. Ön hazırlık olarak mantarlar soyulup doğranır, maydanozlar ince ince doğranır, soğanlar küp küp doğranır; farklı kaplara alınır.
  2. Omletin yapılacağı tavada soğanlar zeytinyağı ve biber salçası ile kavrulur. Karamelize olan soğanların üzerine mantar eklenir ve karıştırılır. Pişmeye bırakılır.
  3. Uygun bir kapta maydanoz, yumurta, tuz ve pul biber çırpılır. Mantarlar piştikten sonra yumurta karışımı tavaya dökülür.
  4. Gereçler birbirine girene kadar yavaşça karıştırılır ve üzerine bir kapak koyularak pişmeye bırakılır.
  5. Omlet piştikten sonra ateş söndürülür ve kaşarlar üzerine serpilir, tekrardan kapak kapatılarak kaşar erimeye bırakılır.
  6. İsteğe nazaran, soğanla birlikte küp doğranmış 2 kapya biber de kavrulabilir. Yakışacaktır :) ayrıyeten zevke nazaran baharatlandırma yapılabilir. Afiyet olsun.
 
858,505Konular
982,681Mesajlar
33,049Kullanıcılar
arliekaneSon üye
Üst Alt