
Mantarlı Krep (Ara Sıcak) Tarifi İçin Malzemeler
Krep için:
- 2 adet yumurta
- 2 su bardağı süt
- 1/2 (yarım) sıvı yağ
- 1.5 su bardağı un
- 1 tatlı kaşığı tuz
- Pişirmek için : margarin
- 400 gram mantar
- 2 adet soğan
- 2 adet soğan
- Tuz
- Karabiber
- Sıvıyağ
Beşamel sos:
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 yemek kaşığı un
- 1 su bardağı süt
- Muskat cevizi veya karabiber
- Tuz
- Rende mozzarella peyniri
- Domates suyu
- Maydanoz
Mantarlı Krep (Ara Sıcak) Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Krep için; un ve tuz hariç malzemeleri karıştıralım, unu ve tuzu ilave edelim tekrar karıştıralım.
- Krep tavasında margarin ekleyerek, arkalı önlü pişirelim.
- Soğanları küçük küçük doğrayalım, mantarları soyalım ve küçük parçalar haline getirelim. Havucu rendeleyelim.
- Tavaya sıvı yağ alalım ilk olarak soğanları ekleyelim hafif kavuralım, daha sonra havuç ve mantarı ekleyelim, tuz ve karabiber ilave edelim pişirelim.
- Beşamel sos için tencereye tereyağını ekleyelim eriyen yağa un ilave edelim, kavuralım sütü ekleyelim sosumuz kıvam almaya başlayınca tuz ve muskat cevizini ekleyelim sosumuzun altını kapatalım.
- Krepleri alalım içlerine dolgumuzu ekleyelim ve saralım fırın tepsisine dizelim. Kreplerimize beşamel sos sürelim üzerine mozzarella peynirini koyalım 180’c de üstü kızarana kadar pişirmeye devam edelim. Afiyet olsun.