elektronikci
FD Üye

Mantarlı Köfte Tarifi İçin Malzemeler
Kıyma harcı için:
- 500 gram kıyma
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı kimyon
- 2 tatlı kaşığı kekik
- 1 adet yumurta
- 1 çay k karabiber
- 1 adet kırmızı biber
- 2 adet sivri biber
- 5-6 adet mantar
- 1 adet soğan
- 1 adet domates
- 3 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı salça
- Rendelenmiş kaşar peyniri
- 2 yemek kaşığı salça
- 1 su bard su
Mantarlı Köfte Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Kıymayı derin bir kaba koyalım. İçine tuz ,karabiber ,kekik ,kimyon bir adet yumurta ekleyelim ve güzelce yoğuralım.
- Fırın tepsisini yağlayıp, kıymadan avuç içi büyüklüğünde parçalar alalım ve elimizde kase şeklinde verelim. 180 derece önceden ısıtılmış fırında 15 dk pişirelim.
- Köfteler pişerken bir yandan iç harcı hazırlayalım.
- 1 adet soğanı küp küp doğrayıp tavada 3 yemek kaşığı yağ ekleyip kavuralım.
- Yeşil ve kırmızı biberi küp küp doğrayıp ekleyelim.
- Mantarları güzelce doğrayalım ve tavaya ekleyelim.
- Son olarak domates ve 1 yemek kaşığı salça ekleyelim 15 di pişirelim.
- Fırından pişen köfteleri alalım ve hazırladığımız harcı köftelerin içini dolduralım.
- Üzerine rendelenmiş kaşar peyniri koyalım.
- 1 su bardağı su ve 2 yemek kaşığı salça ile karıştır hepsine dökelim.
- 25 dk daha kaşar peyniri kızarana kadar pişirmeye devam edelim. Sıcak servis edelim.Afiyet olsun.