Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Mantarlı Ispanaklı Tepsi Çöreği

Mantarlı Ispanaklı Tepsi Çöreği
0
49

Garfield

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
42,750
Etkileşim
1
Puan
36
Yaş
46
F-D Coin
80
mantarli-ispanakli-tepsi-coregi-1.jpg

Mantarlı Ispanaklı Tepsi Çöreği Tarifi İçin Malzemeler


İç malzemeleri
  • Yarım kg haşlanmış ıspanak
  • 1 adet soğan
  • 2 adet havuç
  • 3-4 mantar
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 4 yemek kaşığı sıvı yağ
Hamur malzemeleri
  • 1 su bardağı süt
  • 2 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 yemek kaşığı şeker
  • 1/2 (yarım) paket instant maya
  • 1/2 (yarım) su bardağı yağ
  • 1 adet yumurta (Sarısı dışına)
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 3-3,5 su bardağı un(kontrollü gidilmeli)
Aralarına sürmek için
  • 3-4 yemek kaşığı erimiş tereyağı
Üzeri için
  • 2 yemek kaşığı susam
  • 2 yemek kaşığı çörekotu

Mantarlı Ispanaklı Tepsi Çöreği Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. Hamur mayalanarak sürece başlanır.
  2. 1 su bardağı ılık süt, şeker ve maya karıştırılarak mayanın aktifleşmesi beklenir.
  3. Üzerine yumurta, yoğurt ve yağ ilave edilerek karıştırılır.
  4. En son karışıma un ilave edilir ve yoğurulur. Yumuşak kıvamlı bir hamur elde edilir.
  5. Hamur mayalanmaya bırakılır. Yaklaşık 40 dk sürdü.
  6. Mayalanan hamur 12 bezeye ayrılır.
  7. Her bir beze kare şekilde açılır(15-20 cm).
  8. Açılan bezelerin arasına erimiş tereyağından sürülür ve üst üste 6 kat yapılır.
  9. En üst katada sürüyoruz.
  10. 6 katlı 2 hamur seti elde ettik. Bu hamurları streçleyip dolaba koyuyoruz. Hamur yapı çekince açıp dokulu bir hamur elde edeceğiz.
  11. Bu esnada iç malzemeyi hazırlıyoruz.İç harcı için öncelikle soğan ince ince kıyılır ve yağda sotelenir.
  12. Üzerine ince rendelenmiş havuçlar ilave edilir.
  13. İnce ince doğranan mantarlarda karışıma ilave edilir ve suyunu çekene kadar pişirilir.
  14. Baharatlarda ilave edildikten sonra iç harcı ocaktan alınır.
  15. Yaklaşık 1 saatten sonra hamuru alıp zarf gibi katlıyoruz ve dikdörtgen şekilde tekrar açıyoruz.
  16. Uzun kenarlarına 1 cm aralık ile çentik atıyoruz.
  17. Diğer uzun kenara da iç malzememizi koyup kıvırıyoruz.
  18. Çentikler üstte kalacak.
  19. Yarım saat tepside bekletip üzerine yumurta sarısı, susam ve çörek otu sürdükten sonra 170 derece fırında yaklaşık35-40 dakika üzeri kızarana kadar pişiriyoruz.
Mantarlı Ispanaklı Tepsi Çöreği Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
 
858,505Konular
982,720Mesajlar
33,056Kullanıcılar
forumdas1Son üye
Üst Alt