Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Mantarlı Gül Böreği

Mantarlı Gül Böreği
0
53

dadaş

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,091
Etkileşim
1
Puan
38
Yaş
46
F-D Coin
70
mantarli-gul-boregi.jpg

Mantarlı Gül Böreği Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 kg yufka
İçi için;
  • 1/2 (yarım) kg mantar ( kanlıca kültür erişte)
  • 1 adet kuru soğan
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber
  • 1 tatlı kaşığı karabiber
Sosu için;
  • 1 su bardağı süt
  • 1/2 (yarım) sıvı yağ
Üzeri için;
  • 2 yumurta sarısı

Mantarlı Gül Böreği Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. Yufkalarımızı bir sofrada dörde bölerek kesiyoruz.
  2. Mantarlarımızı haşlayıp blenderden geçiyoruz. Tavaya 1/2 çay bardağı sıvı yağ ve kuru soğanı koyup kavuruyoruz. Üzerine baharatları da ilave edip iç harcı hazırlıyoruz.
  3. Dörde böldüğümüz yufkalardan birer birer alarak içine sıvı yağ ve süt karışımını sürüyoruz.
  4. Geniş tarafına iç harcı yayıyoruz. Rulo yapıyoruz. Ve dolayarak gül şeklini veriyoruz.
  5. Üzerine yumurta sarısı sürüp önceden ısıtılmış 200 derece fırında 25 dk üzeri kızarana kadar pişiriyoruz. Afiyet olsun ????????
Mantarlı Gül Böreği Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
 
858,505Konular
982,670Mesajlar
33,048Kullanıcılar
Mega00Son üye
Üst Alt