
Mantarlı Gül Böreği Tarifi İçin Malzemeler
- 1 kg yufka
- 1/2 (yarım) kg mantar ( kanlıca kültür erişte)
- 1 adet kuru soğan
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber
- 1 tatlı kaşığı karabiber
- 1 su bardağı süt
- 1/2 (yarım) sıvı yağ
- 2 yumurta sarısı
Mantarlı Gül Böreği Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Yufkalarımızı bir sofrada dörde bölerek kesiyoruz.
- Mantarlarımızı haşlayıp blenderden geçiyoruz. Tavaya 1/2 çay bardağı sıvı yağ ve kuru soğanı koyup kavuruyoruz. Üzerine baharatları da ilave edip iç harcı hazırlıyoruz.
- Dörde böldüğümüz yufkalardan birer birer alarak içine sıvı yağ ve süt karışımını sürüyoruz.
- Geniş tarafına iç harcı yayıyoruz. Rulo yapıyoruz. Ve dolayarak gül şeklini veriyoruz.
- Üzerine yumurta sarısı sürüp önceden ısıtılmış 200 derece fırında 25 dk üzeri kızarana kadar pişiriyoruz. Afiyet olsun ????????