
Mantarlı Et Sote Ve Patates Püresi (Nefissssssss) Tanımı İçin Gereçler
- 400 gr. dana kuşbaşı
- 1 orta uzunluk soğan
- 1 diş sarımsak
- 1 adet yeşil biber
- 1 adet kapya biber
- 1 adet sarı biber ( olmasa da olur)
- 10 adet mantar
- 1 dolu tatlı kaşığı un
- 1 çay bardağı zeytinyağ
- 1’er yemek kaşığı domates salçası ve biber salçası
- Tuz ( damak tadınıza nazaran )
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı zencefil
- 1 çay kaşığı zerdeçal
- 1 çay kaşığı kekik
- 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
- 1 çay kaşığı acı pul biber
- 1 yemek kaşığı tereyağ
- 1 su bardağı sıcak su
- 6-7 adet orta uzunluk patates
- Tuz, karabiber
- 1 dolu yemek kaşığı tereyağ
- 1 su bardağı süt ( azar azar ekleyerek koyalım
️)
Mantarlı Et Sote Ve Patates Püresi (Nefissssssss) Tanımı Yapılışı
- Kuşbaşı etlerimizi ince dilimleyerek kızgın wok tava ya da hafif derin bir tavaya alıp suyunu salıp, çekene kadar pişiriyoruz.
- Suyunu düzgünce çekince zeytinyağını, soğanı, sarımsağı ve ince doğradığımız biberleri katıp güzelce pişirmeye devam ediyoruz.
- Çok eritmeden mantarlarımızı da ekleyip güzelce harmanlıyoruz.
- 1 dolu tatlı kaşığı unu serpip, düzgünce karıştırıyoruz.
- 2 dakika kadar pişirdikten sonra salçalarımızı ekleyip kokuları çıkana kadar pişiriyoruz.
- Gerisinden baharatlarımızı, suyumuzu ve tereyağımızı ekleyip hafif ateşte 15 dakika kadar ağzı kapalı pişiriyoruz
.
- Patates püremiz için patateslerimizi soyup az tuz ekleyerek uygunca yumuşayana kadar haşlıyoruz.
- Suyunu süzüp tekrar tencereye alıp güzelce eziyoruz.
- Sütü, tuzu, karabiber ve tereyağını ekleyip güzelce karıştırıyoruz.
- Ben patates püresinde çok pürüzsüz olmasındansa hafif ezilmemiş kesimler olmasını seviyorum. Tabiki isteğinize kalmış????.
- Afiyetler olsun, sevgiyle kalın????????????????.