iltasyazilim
FD Üye
Malzemeler ;
yarım kilo mantar
yarım kilo koyun ciğeri
2 adet kuru soğan
2 adet domates
3 diş sarımsak
2 adet biber
4 çorba kaşığı ayçiçek yağı
yarım tatlı kaşığı karabiber
ve 1 tatlı kaşığı tuz
malzeme listesinden sonra, mantarlı ciğer yahnisinin
sebzelerini doğrayarak işlemlere başlayalım
soğanlarımızı doğruyoruz
şimdi biberleri doğruyoruz
çok ince olmayacak
çekirdeklerini çıkardık
şu büyüklük ideal
domateslerin kabuklarını soyduk, küp şeklinde doğruyoruz
sarımsaklarımızı da doğruyoruz
şimdi de mantarları doğruyoruz
çok fazla ufak olmayacak
tencereye yağı bırakıyoruz
biraz ısındıktan sonra ciğerimizi ekliyoruz
ciğerimizi doğradıktan sonra süzgece çıkarttık
fazla kanının akması için, bunu da belirtelim
kabuk bağlayana kadar kavuruyoruz
artık soğanları ekleyebiliriz
soğanlar biraz gevşeyince sarımsağı ekleyeceğiz
artık sarımsağı ve biberi ilave edebiliriz
biberler tam olarak yumuşamadan, mantarları ilave edeceğiz
az sonra
şimdi artık tuzu ve karabiberi serpelim
domatesi
ve mantarı da ekleyebiliriz
biliyorsunuz mantar, sulanan bir sebze
onun için ilave su kullanmayacağız
zaten az sonra da hacmi oldukça küçülecek
kapağını kapatacağız
şöyle bir 10 dakika hızlı ateşte pişireceğiz
evet, şimdi artık ateşi kısacağız
1015 dakika da kısık ateşte pişireceğiz
sonra servise sunabiliriz
mantarlı ciğer yahnisi çok güzel pişti
artık tabağa aktarabiliriz
çok güzel kokuyor
bu bölümümüzde bir sakatat tarifi paylaştık
Mantarlı Ciğer Yahnisi
gerçekten lezzetli bir yemek oldu
denerseniz pişman olacağınızı zannetmiyorum
şimdiden Afiyet Olsun!
yarım kilo mantar
yarım kilo koyun ciğeri
2 adet kuru soğan
2 adet domates
3 diş sarımsak
2 adet biber
4 çorba kaşığı ayçiçek yağı
yarım tatlı kaşığı karabiber
ve 1 tatlı kaşığı tuz
malzeme listesinden sonra, mantarlı ciğer yahnisinin
sebzelerini doğrayarak işlemlere başlayalım
soğanlarımızı doğruyoruz
şimdi biberleri doğruyoruz
çok ince olmayacak
çekirdeklerini çıkardık
şu büyüklük ideal
domateslerin kabuklarını soyduk, küp şeklinde doğruyoruz
sarımsaklarımızı da doğruyoruz
şimdi de mantarları doğruyoruz
çok fazla ufak olmayacak
tencereye yağı bırakıyoruz
biraz ısındıktan sonra ciğerimizi ekliyoruz
ciğerimizi doğradıktan sonra süzgece çıkarttık
fazla kanının akması için, bunu da belirtelim
kabuk bağlayana kadar kavuruyoruz
artık soğanları ekleyebiliriz
soğanlar biraz gevşeyince sarımsağı ekleyeceğiz
artık sarımsağı ve biberi ilave edebiliriz
biberler tam olarak yumuşamadan, mantarları ilave edeceğiz
az sonra
şimdi artık tuzu ve karabiberi serpelim
domatesi
ve mantarı da ekleyebiliriz
biliyorsunuz mantar, sulanan bir sebze
onun için ilave su kullanmayacağız
zaten az sonra da hacmi oldukça küçülecek
kapağını kapatacağız
şöyle bir 10 dakika hızlı ateşte pişireceğiz
evet, şimdi artık ateşi kısacağız
1015 dakika da kısık ateşte pişireceğiz
sonra servise sunabiliriz
mantarlı ciğer yahnisi çok güzel pişti
artık tabağa aktarabiliriz
çok güzel kokuyor
bu bölümümüzde bir sakatat tarifi paylaştık
Mantarlı Ciğer Yahnisi
gerçekten lezzetli bir yemek oldu
denerseniz pişman olacağınızı zannetmiyorum
şimdiden Afiyet Olsun!
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.