iltasyazilim
FD Üye
Mantar Ve Jambonlu Krep Tarifi İçin Malzemeler Krep için;
*2 adet yumurta
*Yarım su bardağı süt
*Yarım su bardağı su
*2 yemek kaşığı eritilmiş margarin ya da tereyağ
*Bir tatlı kaşığı tuz
*Bir yemek kaşığı sıvı yağ
İç Harcı için;
*Yarım kilo mantar
*1 adet kuru soğan
*1 paket krema
*2 diş sarımsak
*45 dilim jambon ( tavuk ya da dana fark etmez, ben dana kullandım)
*Bir tutam maydanoz
*Tuz
*Karabiber
Mantar Ve Jambonlu Krep Tarifi Yapılışı Krep için önce un hariç tüm malzemeleri çırpıyoruz Erittiğiniz margarini koyarken çırpmaya devam edelim ki yağ donmasın En son unu ekleyerek çırpalım Kıvamı yoğun çorba gibi olduğunda pişmeye hazırdır Krep hazırlarken dikkat edilmesi gereken bir nokta var; kıvamı kullanılan malzemelere göre değişkenlik gösterebilir Örneğin unun çeşidi, kıvamını daha koyu ya da daha sıvı yapabilir Bu nedenle kıvamı yoğunlaşmazsa ve un ekleyecekseniz mutlaka tuz ve yağ oranına dikkat edin eklemeniz gerekebilir
Tavayı ısıtıp bir yemek kaşığı sıvı yağ ekleyin Krep karışımını çorba kepçesi ile (ben fincan kullanıyorum) tavanın ortasına dökün Bir elinizle dökerken diğer elinizle tavayı yuvarlayarak karışımın tavanın tabanına eşit dağılmasını sağlayın Üzeri göz göz olduğunda altı pişmiş demektir, diğer tarafını da pişirin Sırayla tüm karışımı bu şekilde pişirip kenara bırakalım
İç harcı için tavaya sıvı yağ koyup doğradığımız soğan ve sarımsağı ekleyip orta kısık ateşte kavuralım Soğan tam kavrulmadan rengi şeffaflaşınca istediğimiz şekilde doğradığımız mantarları ekleyelim Altını açalım ki mantarlar aşırı su bırakıp iyice küçülmesin ve biraz diri kalsın Az su bırakan mantarlar bu suyu çektiğinde, ocağı orta ateşe getirip, şeritler halinde doğradığımız jambonları ekleyip, 12 dakika kadar mantarlarla beraber kızartalım ve bu arada tuz ve çekilmiş karabiber ekleyelim Kavurma işlemi bitince 1 paket kremayı mantarlı karışıma ekleyip birlikte 67 dakika kadar pişirelim Ocağın altını kapattıktan sonra küçük küçük doğradığımız maydanozları da karışıma ekleyip karıştıralım Biraz daha tuz ve karabiber ekleyebilirsiniz Ben kurutulmuş maydanoz kullandım ama taze daha iyi sonuç verecektir diye düşünüyorum Kenarda beklettiğiniz kreplerin arasına sıcak sıcak koyarak servis edin Mmm mis gibi kokusu geldi bile burnuma Afiyet bal şeker olsun !
*2 adet yumurta
*Yarım su bardağı süt
*Yarım su bardağı su
*2 yemek kaşığı eritilmiş margarin ya da tereyağ
*Bir tatlı kaşığı tuz
*Bir yemek kaşığı sıvı yağ
İç Harcı için;
*Yarım kilo mantar
*1 adet kuru soğan
*1 paket krema
*2 diş sarımsak
*45 dilim jambon ( tavuk ya da dana fark etmez, ben dana kullandım)
*Bir tutam maydanoz
*Tuz
*Karabiber
Mantar Ve Jambonlu Krep Tarifi Yapılışı Krep için önce un hariç tüm malzemeleri çırpıyoruz Erittiğiniz margarini koyarken çırpmaya devam edelim ki yağ donmasın En son unu ekleyerek çırpalım Kıvamı yoğun çorba gibi olduğunda pişmeye hazırdır Krep hazırlarken dikkat edilmesi gereken bir nokta var; kıvamı kullanılan malzemelere göre değişkenlik gösterebilir Örneğin unun çeşidi, kıvamını daha koyu ya da daha sıvı yapabilir Bu nedenle kıvamı yoğunlaşmazsa ve un ekleyecekseniz mutlaka tuz ve yağ oranına dikkat edin eklemeniz gerekebilir
Tavayı ısıtıp bir yemek kaşığı sıvı yağ ekleyin Krep karışımını çorba kepçesi ile (ben fincan kullanıyorum) tavanın ortasına dökün Bir elinizle dökerken diğer elinizle tavayı yuvarlayarak karışımın tavanın tabanına eşit dağılmasını sağlayın Üzeri göz göz olduğunda altı pişmiş demektir, diğer tarafını da pişirin Sırayla tüm karışımı bu şekilde pişirip kenara bırakalım
İç harcı için tavaya sıvı yağ koyup doğradığımız soğan ve sarımsağı ekleyip orta kısık ateşte kavuralım Soğan tam kavrulmadan rengi şeffaflaşınca istediğimiz şekilde doğradığımız mantarları ekleyelim Altını açalım ki mantarlar aşırı su bırakıp iyice küçülmesin ve biraz diri kalsın Az su bırakan mantarlar bu suyu çektiğinde, ocağı orta ateşe getirip, şeritler halinde doğradığımız jambonları ekleyip, 12 dakika kadar mantarlarla beraber kızartalım ve bu arada tuz ve çekilmiş karabiber ekleyelim Kavurma işlemi bitince 1 paket kremayı mantarlı karışıma ekleyip birlikte 67 dakika kadar pişirelim Ocağın altını kapattıktan sonra küçük küçük doğradığımız maydanozları da karışıma ekleyip karıştıralım Biraz daha tuz ve karabiber ekleyebilirsiniz Ben kurutulmuş maydanoz kullandım ama taze daha iyi sonuç verecektir diye düşünüyorum Kenarda beklettiğiniz kreplerin arasına sıcak sıcak koyarak servis edin Mmm mis gibi kokusu geldi bile burnuma Afiyet bal şeker olsun !