Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Mantar Sote

Mantar Sote
0
40

morfeus

FD Üye
Etkileşim
4
F-D Coin
111
mantar-sote.jpg

Mantar Sote Tanımı İçin Gereçler

• 600-700 gr mantar
  • 1 adet soğan
  • 2 dış sarımsak
  • 2 adet kapya biber
  • 4 adet sivri biber
  • 2 adet domates
  • 4 yemek kaşığı zeytinyağ
  • 1 tatlı kaşığı kekik
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı salça
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • 1 çay kaşığı yarısı karabiber

Mantar Sote Tanımı Yapılışı

1. Birinci evvel bütün gereçleri doğruyoruz.
  2. Mantar, soğan ve sarımsak iri iri doğruyoruz.
  3. Biberleri de uzun olacak formda doğruyoruz.
  4. Domatesleri küp küp doğruyoruz.
  5. Tencereye birinci evvel yağı koyup soğanı ekliyoruz ve kavurmaya başlıyoruz.
  6. Daha sonra mantarı ekliyoruz. 6 dakika soteliyoruz.
  7. Biberleri ve sarımsağı da ekliyoruz. 2 dakika kadar soteliyoruz.
  8. Akabinde salçayı ek ediyoruz.
  9. Mantar ve biberler yumuşayıncaya kadar pişiriyoruz. Yumuşayınca domatesi ek ediyoruz.
  10. Baharat ve tuzu da ek ediyoruz. 2 dakika daha pişiriyoruz. Afiyet olsun.
Bu türlü yemek olarak da servis edilebilir. Makarna ile de servis edilebilir. Tam bir makarna sosu üzere lezzeti var. Bir daha ki yaptığımda o denli deniyecegim. Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun. ☺️☺️????????.

Similar threads

Tavuklu İstiridye Mantar Sote Tarifi İçin Malzemeler 500 gram mantar200 gram tavuk göğsü2 adet kırmızı kapya biber2 adet yeşil biber1 adet soğan4 yemek kaşığı zeytinyağı1 yemek kaşığı tereyağı1 çay kaşığı karabiber kırmızı biber kekik tuz Tavuklu İstiridye Mantar Sote Tarifi Nasıl Yapılır...
Cevaplar
0
Görüntüleme
50
Patatesli Mantar Sote Tanımı İçin Gereçler 1 adet patates1 adet kuru soğan1 adet kapya biber4 -5 adet süs biberi1 adet domates300 gram mantarKara biberKırmızı toz biberPul biber ( isteğe bağlı)TuzKekikKaşar peyniri (isteğe bağlı) Patatesli Mantar Sote Tanımı Yapılışı Not EkleTanımı Yazdır...
Cevaplar
0
Görüntüleme
35
Mantar Sote Tanımı İçin Malzemeler 300 gram mantar (ambalajlı paketlerde satılıyor)2 adet yeşil biber1 adet kırmızı biber1 adet küçük uzunluk soğan1 tatlı kaşığı salça2 tutam kimyon3 yemek kaşığı sıvı yağ1 tutam karabiberTuz Mantar Sote Tanımı Nasıl Yapılır? Not EkleTarifi Yazdır...
Cevaplar
0
Görüntüleme
49
Patlıcanlı Mantar Sote Tanımı İçin Malzemeler 2 adet patlıcan400 gram kültür mantarı1 adet soğan2 adet kapya biber2 adet yeşil biber2 diş sarımsak4 yemek kaşığı zeytinyağıTuz1 çay kaşığı kara biber1 çay kaşığı pul biber1 çay kaşığı kekik1 çay kaşığı kırmızı toz biber Patlıcanlı Mantar Sote...
Cevaplar
0
Görüntüleme
148
Mantar Sote Tanımı İçin Gereçler 1 paket mantar (400 gram benim aldığım paket)4 adet orta uzunluk kuru soğan6 diş sarımsak2-3 tane yeşil biber1 tane kapya biber (ben dondurucudan kullandım)2 adet domates (ben bir su bardağından biraz eksik domates sos kullandım)1 çay kaşığı pul biber1 çay kaşığı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
96
858,505Konular
982,656Mesajlar
33,044Kullanıcılar
Mahmut343Son üye
Üst Alt