
Mantar Sote Tanımı İçin Gereçler
- 600-700 gr mantar
- 1 adet soğan
- 2 dış sarımsak
- 2 adet kapya biber
- 4 adet sivri biber
- 2 adet domates
- 4 yemek kaşığı zeytinyağ
- 1 tatlı kaşığı kekik
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı salça
- 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
- 1 çay kaşığı pul biber
- 1 çay kaşığı yarısı karabiber
Mantar Sote Tanımı Yapılışı
- Birinci evvel bütün gereçleri doğruyoruz.
- Mantar, soğan ve sarımsak iri iri doğruyoruz.
- Biberleri de uzun olacak formda doğruyoruz.
- Domatesleri küp küp doğruyoruz.
- Tencereye birinci evvel yağı koyup soğanı ekliyoruz ve kavurmaya başlıyoruz.
- Daha sonra mantarı ekliyoruz. 6 dakika soteliyoruz.
- Biberleri ve sarımsağı da ekliyoruz. 2 dakika kadar soteliyoruz.
- Akabinde salçayı ek ediyoruz.
- Mantar ve biberler yumuşayıncaya kadar pişiriyoruz. Yumuşayınca domatesi ek ediyoruz.
- Baharat ve tuzu da ek ediyoruz. 2 dakika daha pişiriyoruz. Afiyet olsun.

