Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Mantar Sote

Mantar Sote
0
92

morfeus

FD Üye
Etkileşim
4
F-D Coin
106
mantar-sote.jpg

Mantar Sote Tanımı İçin Gereçler

• 1 paket mantar (400 gram benim aldığım paket)
  • 4 adet orta uzunluk kuru soğan
  • 6 diş sarımsak
  • 2-3 tane yeşil biber
  • 1 tane kapya biber (ben dondurucudan kullandım)
  • 2 adet domates (ben bir su bardağından biraz eksik domates sos kullandım)
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 1 çay kaşığı zerdeçal
  • Gereğince tuz
  • 4 yemek kaşığı zeytinyağ
  • 1 yemek kaşığı tereyağ

Mantar Sote Tanımı Yapılışı

1. Evvel mantarları soyuyoruz. Temizliyoruz.
  2. Soğan ve sarımsakları temizleyip yarım ay doğruyoruz.
  3. Biberleri jülyen doğruyoruz.
  4. Zeytinyağını ve tereyağını uygun tavaya koyup ısıtıyoruz, soğanları ekleyip biraz kavuruyoruz.
  5. Biberleri ve sarımsağı ekleyip kavuruyoruz. Baharatları ve tuzu ekliyoruz.
  6. Mantarları ve domatesleri ekliyoruz.
  7. Mantar ve domatesler suyunu salıp çekinceye kadar kısık ateşte pişiriyoruz.
  8. Bulgur yahut pirinç pilavı ile servis edebilirsiniz.
  9. Kahvaltıda üzerine yumurta kırıp servis edebilirsiniz.
Afiyet olsun.

Similar threads

Mantar Sote Tanımı İçin Malzemeler 300 gram mantar (ambalajlı paketlerde satılıyor)2 adet yeşil biber1 adet kırmızı biber1 adet küçük uzunluk soğan1 tatlı kaşığı salça2 tutam kimyon3 yemek kaşığı sıvı yağ1 tutam karabiberTuz Mantar Sote Tanımı Nasıl Yapılır? Not EkleTarifi Yazdır...
Cevaplar
0
Görüntüleme
42
Patlıcanlı Mantar Sote Tanımı İçin Malzemeler 2 adet patlıcan400 gram kültür mantarı1 adet soğan2 adet kapya biber2 adet yeşil biber2 diş sarımsak4 yemek kaşığı zeytinyağıTuz1 çay kaşığı kara biber1 çay kaşığı pul biber1 çay kaşığı kekik1 çay kaşığı kırmızı toz biber Patlıcanlı Mantar Sote...
Cevaplar
0
Görüntüleme
148
Mantar Sote (Yok Böyle Lezzet) Tarifi İçin Malzemeler Yarım kg kültür mantarı2 yemek kaşığı tereyağı1 adet soğan1 adet kapya biber1 adet yeşil biber1 adet domatesBir tutam maydanozTuz, karabiber, kimyonKaşar rendesi Mantar Sote (Yok Böyle Lezzet) Tarifi Nasıl Yapılır? Not EkleTarifi Yazdır...
Cevaplar
0
Görüntüleme
40
Mantar Sote Tanımı İçin Materyaller 1 kg mantar3 adet büyük kuru soğanKarabiberTuzPul biber Mantar Sote Tanımı Nasıl Yapılır? Not EkleTanımı Yazdır Mantarları soyuyoruz. Yemeklik doğruyoruz. Soğanları uzun uzun doğruyoruz. Tavaya koyup soğanları kavurmaya başlıyoruz. Karamelize olmaya...
Cevaplar
0
Görüntüleme
40
Tavuklu İstiridye Mantar Sote Tarifi İçin Malzemeler 500 gram mantar200 gram tavuk göğsü2 adet kırmızı kapya biber2 adet yeşil biber1 adet soğan4 yemek kaşığı zeytinyağı1 yemek kaşığı tereyağı1 çay kaşığı karabiber kırmızı biber kekik tuz Tavuklu İstiridye Mantar Sote Tarifi Nasıl Yapılır...
Cevaplar
0
Görüntüleme
48
858,500Konular
982,396Mesajlar
32,981Kullanıcılar
ilkinsanSon üye
Üst Alt