Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Mantar Soslu Tavuk

Mantar Soslu Tavuk
0
59

morfeus

FD Üye
Katılım
Kas 12, 2021
Mesajlar
2
Etkileşim
4
Puan
38
Yaş
47
Konum
Rusya
F-D Coin
111
mantar-soslu-tavuk.jpg

Mantar Soslu Tavuk Tanımı İçin Gereçler


Marinasyon İçin
  • 3 adet tavuk göğsü
  • 1 fincan süt
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağ
  • 2 diş sarımsak rendelenmiş
  • 1 tatlı kaşığı salça
  • 1 tatlı kaşığı kekik
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
Mantarlı Sos İçin
  • 300 gram mantar
  • 1 adet krema
  • 1 adet soğan
  • 2-3 diş sarımsak
  • 1 tatlı kaşığı şeker ve tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber

Mantar Soslu Tavuk Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
  1. Birinci olsak tavukları marine edelim. Marinasyon için bütün materyalleri bir kapta karıştırın. Tavuk göğüsler çok kalınsa kesinlikle ortadan ikiye bölün ve sosu içine çekmesi için üzerine çizikler atın.
  2. Tavukları sosun için koyun ve üzerini streçleyip buzdolabında en az iki saat dinlendirin. Ne kadar çok dinlenirse o kadar yumuşak olur.
  3. Mantarlı sos için doğan ve sarımsağı yemeklik doğrayıp soteleyin. Üzerine çok ince olmayacak halde kesilen mantarları ekleyip mantarlar suyunu salıp çekene kadar pişirin.
  4. Şeker tuz ve karabiberi ekleyin. En son kremayı ekleyip krema kaynama noktasına gelince altını kapatın.
  5. Tavukları döküm tava da ya da olağan tavada gerili önlü pişirin. Pişen tavukları ister mantarlı sosun içinde isterseniz sosu tavukların üzerine dökerek servis yapın. Deneyecek olanlara şimdiden afiyet olsun ????.
 
858,505Konular
982,698Mesajlar
33,053Kullanıcılar
gakgunSon üye
Üst Alt