Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Mantar Soslu Tavuk Bonfile

Mantar Soslu Tavuk Bonfile
0
47

morfeus

FD Üye
Katılım
Kas 12, 2021
Mesajlar
3
Etkileşim
4
Puan
38
Yaş
46
Konum
Rusya
F-D Coin
139
mantar-soslu-tavuk-bonfile.jpg

Mantar Soslu Tavuk Bonfile Tanımı İçin Materyaller

  • 2 adet tavuk gögüsü
  • Pul biber
  • Tuz
  • Kırmızı toz biber
Sosu İçin
  • 10 adet mantar
  • 1 silme yemek kaşığı nişasta
  • 1,5 su bardağı süt
  • İsteğe nazaran 1 diş sarımsak
  • Tuz
  • 1 tutam maydanoz yahut dereotu

Mantar Soslu Tavuk Bonfile Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
  1. Kremalı sosları bir kenara bırakacak ve bu sosun lezzetine bayılacaksınız.
  2. Öncelikle tavuklarımızı ortadan ikiye ayıralım. Tuz, pul biber, kırmızı toz biber ile harmanlayalım.
  3. Kızdırdığımız tavaya hafif yağ gezdirip. Tavuklarımızı kızartalım.
  4. Kızartılan tavukları bir kenara alalım ve birebir tavada 1 yemek kaşığı tereyağını eritelim eriyen yağa sarımsağı koyalım biraz kavuralım daha sonra ince ince dilimlediğimiz mantarlarımızı ekleyelim.
  5. Ocağım altını açalım ki mantarlar sularını bırakmasın.
  6. Farklı bir kapta süt ve nişastayı karıştıralım ve homejen bir karışım elde edelim.
  7. Güzelce kavrulan mantarların üzerine bu karışımı yavaş yavaş dökelim ocağın altını kısalım ki süt kesilmesin.
  8. Güzelce karıştırarak pişirelim. Kıvam almaya başlayınca içine kızaran tavukları koyalım. Ve bu biçimde kısık ateşte bir 10 dakika daha pişirelim.
  9. Altını kapatıp 5 dakika kadar dinlendirelim. Üzerine dilerseniz maydanoz dilerseniz dereotu ile süsleyerek servis edebilirsiniz. Afiyetler olsun ????‍????????.
 
858,557Konular
982,114Mesajlar
32,775Kullanıcılar
şımarttvSon üye
Üst Alt