Mantar Soslu Köfte Tanımı İçin Materyaller
- 500 gram orta yağlı kıyma
- 1 adet soğan
- 1 adet yumurta
- 1 avuç ince kıyılmış maydanoz
- 2 yemek kaşığı galeta unu
- 1 silme çay kaşığı karabiber
- 1 tepeleme çay kaşığı kimyon
- Tuz
- Sıvı yağ
- 400 gram kültür mantarı
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 yemek kaşığı un
- 1 yemek kaşığı salça
- Su
- Tuz
- Karabiber
Mantar Soslu Köfte Tanımı Yapılışı
- Soğanı rendenin ince tarafıyla rendeleyin,.
- Kıymanın içine rendelenmiş soğan, yumurta, ekmek kırığı, maydanoz, tuz ve baharatları ekleyip homojen bir karışım elde edene kadar yoğurun,.
- Karışımdan istediğiniz büyüklükte yumrular koparıp yuvarlayın,.
- Köfteleri ister tavada ister fırında pişirin, ben fırında pişirdim.
- Sos için tereyağını geniş bir tavada kızdırın, üzerine salça koyun ve karıştırın, üzerine su ekleyin, kaynasın.
- Dilimlediğiniz mantarları ekleyip yumuşayana kadar pişirin.
- Tuz ve karabiberi ekleyip bir taşım daha kaynatın.
- Köfteleri sosun üzerine bırakarak bir taşım daha kaynatın.
- Kıyılmış taze nane, maydanoz yahut dereotu ile süsleyebilirsiniz.
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.