bilgisayarci
FD Üye

Mantar Soslu Bonfile Tarifi İçin Malzemeler
Bonfile etleri marine için;
- 7-8 parça bonfile
- Tuz karabiber 1 çay kaşığı
- 2-3 diş sarımsak
- 10 adet mantar
- 1 tana soğan
- 2-3 diş sarımsak
- 1 paket krema
- Tuz karabiber dağ kekiği (1 çay kaşığı)
- Maydanoz (1 tutam)
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- Parmesan (1 yemek kaşığı)
Mantar Soslu Bonfile Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- İlk önce bonfile etlerimizi marine ediyoruz.
- Zeytinyağı, tuz, karabiber ve sarımsaklarıda ekleyip karıştıralım streçleyip 3-4 saat bekletelim.
- Mümkünse bu işlemi 1 gece önceden yapalım.
- Kızgın tavada marine edilen bonfileleri 2-3 dakika önlü arkalı kızartın.
- Aynı tavaya zeytinyağı ve tereyağı ekleyin soğan ve sarımsakları ilave edip, soteleyelim.
- Ardından mantarlarıda ekleyip mantarlar küçülene kadar soteleyelim daha sonra kremayı döküp tuz, karabiber, dağ kekiği, maydanoz ekleyip 1-2 dakika daha karıştırıp ocağı kapatın.
- Servis tabağına bonfileleri alın ve üzerine mantar sosunu dökelim.
- En son da parmesan rendeleyin. Afiyet olsun ????