
Mantar Meze Tanımı İçin Gereçler
- Yarım kilo bebek mantar
- 1 adet limon
- 10 adet arpacık soğan
- 1 diş sarımsak
- 2 adet kırmızı biber
- 2 adet yeşil biber
- 5 adet çeri domates
- 1 demet maydanoz
- Tuz
- Karabiber
- Kimyon
- Toz kırmızı biber
- 1 tane küp şeker
Mantar Meze Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Birinci olarak bebek mantarlarımızın kabuklarını soyalım, ve yıkayalım. Akabinde kavuracağımız tenceremize alalım üzerine bir limonun suyunu sıkıp dökelim. Mantarlarımız suyunu salıp çekene kadar pişirelim.
- Daha sonra üzerine arpacık soğanı, ve sarımsağı ekleyelim, biraz kavrulduktan sonra biberlerimizi ekleyelim.
- Akabinde çeri dometeslerimizi ve baharatları da ekleyip üzerine bir bardak sıcak su ek ediyoruz. Kısık ateşte suyunu uygunca çekene kadar pişirelim.
- Suyunu çektikten sonra ocağın altını kapatalım. Üzerine ince ince doğradığımız maydanozlarımızı da ekleyip tencerenin kapağını kapatalım. Afiyet olsun