
Mantar Kurabiye Tanımı İçin Gereçler
- 1 paket sanayağ oda ısısında
- 1 su bardağı şeker
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 1 adet yumurta
- Kakao
- Un
Mantar Kurabiye Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Öncelikle paket yağını kaba koyuyoruz.
- Sonra şekeri sıvı yağı yumurtayı ekleyip karıştırıyoruz.
- Daha sonra da unu ekleyip karıştırıyoruz ve kabartma tozunu ve vanilyayı ekleyince yoğuruyoruz ben hamurumun kıvamını kulak göğsü yumuşaklığında yani ele yapışmayan bir kıvamda olacak şayet ününü çok koyarsanız kurabiyemiz hiç âlâ olamayabilir.
- Son olarak da hamurumuzu yuvarlak yapıp tepsilere koyuyoruz.
- Sonra da bir tabağa çok az kakaoyu koyuyoruz ve sonrada kola şişenin kapağını alıp kakaya bandırıp bandırıp kurabiyelerin üstüne bastırıyoruz fazla bastırmıyoruz.
- Sonra fırınımıza atıp pişiriyoruz.
- Üstleri hafifçe kızarınca pişince alıyoruz. Sizleri seviyorum denedikten sonra fotoğrafı atmayı unutmayın şayet bir sorunuz olursa yorumlara yazınız ????şimdiden kontrollere afiyet olsun. ????????????????❤.