Mantar Kavurma Tanımı İçin Malzemeler
- 1 paket mantar (400 gr)
- 2 yemek kaşığı limon suyu
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 adet soğan
- 1 küp şeker
- 1 adet kırmızı biber
- 1 adet yeşil biber
- Tuz
- Karabiber
- Pul biber
Mantar Kavurma Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Temizlenen mantarlar tavaya alınır, üzerine 2 yemek kaşığı limon suyu gezdirilir; yüksek ateşte 1-2 dakika çevrilir.
- Sonra tavaya yağlar eklenir, piyaz doğradığımız soğan, küp şekerle kavrulur.
- Uzun doğranan biberler de eklendikten sonra biberler çok fazla diriliğini kaybetmeyecek biçimde kavurmaya devam edilir.
- En son tuz ve baharatlar eklenir ve tavanın altı kapatılıp servis edilir.
Mantar Kavurma Tanımı Fotoğraflı Yapılışı