iltasyazilim
FD Üye
Mantarın Yararları
Mantar hakkında bilgi
Mantarın özellikleri
MANTARIN ÖZELLİKLERİ;
Karada ve tatlı sularda yaşarlar
Mantarların içinde tıbbi etkileri olanlar, gıda olarak kullanılanlar, zehirlenmelere sebep olanlar, hayvanlarda ve bitkilerde hastalık yapanlar, antibiyotik madde oluşturanlar ve kimya sanayiide kullanılanlar vardır
Yenen mantarların çoğu bazitli mantarlardır
Sporları şişmiş bir hif ucunda 4 tane olarak meydana kazanç
Makbul olan türü şemsiye mantarıdır
Büyük ve alımlı bir şekildedir
Şapkası ilk olarak dairesel ya da yumurta biçimindedir
Daha Sonra çan, şemsiye veya tabak şekline döner
Rengi beyazımtırak gri ile esmerimtırak gri aralarında değişir
Çapı 2530 cm kadardır
Eti yumuşak ve süt gibi beyazdır
Lezzeti hoştur
Yer mantarı da yenir
Huni biçimindedir
Şapkasının eti sarımtırak beyaz ve sarı kenarlıdır
Kokusu kayısıyı hatırlatır
Lezzeti ise karabiberi andırır
Hazmı güçtür
FAYDALARI : Etin yerini tutar Protein değeri etten fazladır Yorgunluğu giderir Düşünme ve öğrenme yeteneğini geliştirir Kansızlığı giderir Bedenin gelişmesinde tezgâhtar olur Romatizma ve üremi olanlar yememelidir İçerdiği Protein değeri tamamen etin yerini tutar Bağışıklık sistemini güçlendirerek hastalıklara karşı direnci arttırır Göze ve vücuda zor verir Maddi ve zihinsel gelişimi destekler Öğrenme yeteneğini arttırır Yorgunluğu giderir bol miktarda demir minerali içeren mantar, kansızlığa iyi kazanç Kandaki kolesterol oranını düşürerek kalp ve damar hastalıları ile yürek krizine aleyhinde koruyucu etki gösterir *
Mantar hakkında bilgi
Mantarın özellikleri
MANTARIN ÖZELLİKLERİ;
Karada ve tatlı sularda yaşarlar
Mantarların içinde tıbbi etkileri olanlar, gıda olarak kullanılanlar, zehirlenmelere sebep olanlar, hayvanlarda ve bitkilerde hastalık yapanlar, antibiyotik madde oluşturanlar ve kimya sanayiide kullanılanlar vardır
Yenen mantarların çoğu bazitli mantarlardır
Sporları şişmiş bir hif ucunda 4 tane olarak meydana kazanç
Makbul olan türü şemsiye mantarıdır
Büyük ve alımlı bir şekildedir
Şapkası ilk olarak dairesel ya da yumurta biçimindedir
Daha Sonra çan, şemsiye veya tabak şekline döner
Rengi beyazımtırak gri ile esmerimtırak gri aralarında değişir
Çapı 2530 cm kadardır
Eti yumuşak ve süt gibi beyazdır
Lezzeti hoştur
Yer mantarı da yenir
Huni biçimindedir
Şapkasının eti sarımtırak beyaz ve sarı kenarlıdır
Kokusu kayısıyı hatırlatır
Lezzeti ise karabiberi andırır
Hazmı güçtür
FAYDALARI : Etin yerini tutar Protein değeri etten fazladır Yorgunluğu giderir Düşünme ve öğrenme yeteneğini geliştirir Kansızlığı giderir Bedenin gelişmesinde tezgâhtar olur Romatizma ve üremi olanlar yememelidir İçerdiği Protein değeri tamamen etin yerini tutar Bağışıklık sistemini güçlendirerek hastalıklara karşı direnci arttırır Göze ve vücuda zor verir Maddi ve zihinsel gelişimi destekler Öğrenme yeteneğini arttırır Yorgunluğu giderir bol miktarda demir minerali içeren mantar, kansızlığa iyi kazanç Kandaki kolesterol oranını düşürerek kalp ve damar hastalıları ile yürek krizine aleyhinde koruyucu etki gösterir *