
Mantar Çorbası Tanımı İçin Gereçler
- 400 gr mantar
- 2 yemek kaşığı tereyağı (mantarları kavurmak için)
- 3 yemek kaşığı tereyağı (unu kavurmak için)
- 3 yemek kaşığı un
- 2 su bardağı süt
- 3 su bardağı tavuk suyu ( yoksa bulyonda kullanabilirsiniz
- Yemek kaşığı sirke
- Tuz
- Karabiber
Mantar Çorbası Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Mantarları soyup bir tencereye alalım ve üzerini geçecek kadar su ekleyelim 2 kaşık sirkeyide ekleyelim ve mantarlar yumuşayıncaya kadar pişirelim.
- Pişen mantarları küçük küçük doğrayalım ve bir tavada tereyağını eritip mantarları kavuralım.
- Diğer bir tencerede tereyağını eritelim ve unu kavuralı kavrulan unun üzerine sütü ekleyelim ve çırpıcıyla yeterlice karıştıralım daha sonra suyunuda ek edelim kaynatalım.
- Kaynayan çorbaya mantar, tuz ve karabiberi ekleyelim bir kaç taşım daha kaynatalım ve sıcak servis edelim.
- Çorbanızı beklettiğinizde katılaşma yaparsa bir ölçü su ekleyip tekrar kaynatabilirsiniz hiçbir ıstırap olmaz katıldığını kendi damak tadınıza nazaran ayarlayabilirsiniz.
Mantar Çorbası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı