iltasyazilim
FD Üye
Manolya Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler Muhallebisi için:
*4 su bardağı süt
*5 yemek kaşığı şeker
*3 5 yemek kaşığı un (çok dolu değil)
*1 yumurta
Aralarına:
*89 adet çilek
*Çeyrek çay bardağı fındık (bisküviyle birlikte çekilecek)
*1 muz
*15 adet burçak bisküvi (ben bir paket kullandım ve arttı o yüzden 15 tane yeterli olur)
Manolya Tatlısı Tarifi Yapılışı İlk olarak muhallebisini hazırlıyoruz Bir tencereye süt, un şeker ve yumurtayı alıp karıştırarak ortakısık ateşte pişiriyoruz Kaynamaya başladıktan sonra altını biraz kısıp 12 dakika kaynatıp altını kapatıyoruz ve soğumaya bırakıyoruz (Soğurken ara sıra karıştırın) bu sırada bisküvi ve fındıkları rondodan toz hale gelene kadar geçiriyoruz Sonra çilekleri uzunlamasına ince ince doğruyoruz Kullanacağımız kaselere az miktarda toz bisküvilerden koyup kenarlarına doğranmış çileklerden diziyoruz Soğuyan muhallebiden kepçeyle kaselere bir miktar koyuyoruz (Muhallebinizin kıvamı cıvık olmalı eğer soğuduğunda koyulaştıysa biraz süt ekleyip çırpabilirsiniz) muhallebilerin üstüne tekrar toz fındıklı bisküvili karışımdan gezdirip (toz bisküviyi tamamen bitirmeyin en son üzerini süslemek içinde bir miktar ayırın) üstlerine muzu ince ince doğrayıp yerleştiriyoruz ve en son kalan muhallebiyi de paylaştırıp kaselerin üstlerini streç filmle kapatıyoruz ve buzdolabında birkaç saat dinlenmeye bırakıyoruz Servis etmeden önce üzerini önceden ayırdığımız toz bisküvi ve meyvelerle süslüyoruz Servis edebiliriz
Afiyet olsun!??
NOT: benim 6 kase tatlım oldu
Sadece muz ve çilek kullanmak zorunda değilsiniz farklı meyvelerle de yapabilirsiniz
*4 su bardağı süt
*5 yemek kaşığı şeker
*3 5 yemek kaşığı un (çok dolu değil)
*1 yumurta
Aralarına:
*89 adet çilek
*Çeyrek çay bardağı fındık (bisküviyle birlikte çekilecek)
*1 muz
*15 adet burçak bisküvi (ben bir paket kullandım ve arttı o yüzden 15 tane yeterli olur)
Manolya Tatlısı Tarifi Yapılışı İlk olarak muhallebisini hazırlıyoruz Bir tencereye süt, un şeker ve yumurtayı alıp karıştırarak ortakısık ateşte pişiriyoruz Kaynamaya başladıktan sonra altını biraz kısıp 12 dakika kaynatıp altını kapatıyoruz ve soğumaya bırakıyoruz (Soğurken ara sıra karıştırın) bu sırada bisküvi ve fındıkları rondodan toz hale gelene kadar geçiriyoruz Sonra çilekleri uzunlamasına ince ince doğruyoruz Kullanacağımız kaselere az miktarda toz bisküvilerden koyup kenarlarına doğranmış çileklerden diziyoruz Soğuyan muhallebiden kepçeyle kaselere bir miktar koyuyoruz (Muhallebinizin kıvamı cıvık olmalı eğer soğuduğunda koyulaştıysa biraz süt ekleyip çırpabilirsiniz) muhallebilerin üstüne tekrar toz fındıklı bisküvili karışımdan gezdirip (toz bisküviyi tamamen bitirmeyin en son üzerini süslemek içinde bir miktar ayırın) üstlerine muzu ince ince doğrayıp yerleştiriyoruz ve en son kalan muhallebiyi de paylaştırıp kaselerin üstlerini streç filmle kapatıyoruz ve buzdolabında birkaç saat dinlenmeye bırakıyoruz Servis etmeden önce üzerini önceden ayırdığımız toz bisküvi ve meyvelerle süslüyoruz Servis edebiliriz
Afiyet olsun!??
NOT: benim 6 kase tatlım oldu
Sadece muz ve çilek kullanmak zorunda değilsiniz farklı meyvelerle de yapabilirsiniz
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.