iltasyazilim
FD Üye
Malzemeler:
1 su bardağı kuş gözü erişte
810 adet erik kurusu
1 avuç kesme erişte
810 kayısı kurusu
1 su bardağı pekmez
30 gr tereyağı
8 su bardağı su
tuz
Hazırlanışı:
Kayısı ve erikleri ıslatın Tencereye alıp 8 bardak su ekleyin ve kaynatın Kuş gözü erişteyi ilave edip karıştırarak pişirin Yumuşamış kayısı ve erikleri küçük küçük doğrayıp tuzla birlikte çorbaya ekleyin Pekmezi ekleyip kaynatın Tencereyi ocaktan alın Tavada tereyağını eritip 1 avuç kesme erişteyi ekleyerek kavurun Çorbayı servis tabaklarına paylaştırın Erişteyi ekleyip sıcak olarak servis yapın
Not: Bu çorba evdeki malzemelerin bir araya getirilerek üretildiği, yokluk yıllarının yemeğidir Kuş gözü, minik kare şeklinde kesilmiş erişteye denir Bu yemekte kullanılan erik türü, can erik ya da ilitiri denilen ekşi eriktir
Kayısı ve erikleri ıslatın Tencereye alıp 8 bardak su ekleyin ve kaynatın Kuş gözü erişteyi ilave edip karıştırarak pişirin
1 su bardağı kuş gözü erişte
810 adet erik kurusu
1 avuç kesme erişte
810 kayısı kurusu
1 su bardağı pekmez
30 gr tereyağı
8 su bardağı su
tuz
Hazırlanışı:
Kayısı ve erikleri ıslatın Tencereye alıp 8 bardak su ekleyin ve kaynatın Kuş gözü erişteyi ilave edip karıştırarak pişirin Yumuşamış kayısı ve erikleri küçük küçük doğrayıp tuzla birlikte çorbaya ekleyin Pekmezi ekleyip kaynatın Tencereyi ocaktan alın Tavada tereyağını eritip 1 avuç kesme erişteyi ekleyerek kavurun Çorbayı servis tabaklarına paylaştırın Erişteyi ekleyip sıcak olarak servis yapın
Not: Bu çorba evdeki malzemelerin bir araya getirilerek üretildiği, yokluk yıllarının yemeğidir Kuş gözü, minik kare şeklinde kesilmiş erişteye denir Bu yemekte kullanılan erik türü, can erik ya da ilitiri denilen ekşi eriktir
Kayısı ve erikleri ıslatın Tencereye alıp 8 bardak su ekleyin ve kaynatın Kuş gözü erişteyi ilave edip karıştırarak pişirin