Mangalda Tavuk Izgara Tanımı İçin Gereçler
- 12 adet ızgaralık tavuk kelebek
- 1 çay bardağı konut yoğurdu
- 1 çay kaşığı karabiber
- 2 tatlı kaşığı kekik
- 2 diş sarımsak
- 1 çay kaşığı pul biber
- 1 tatlı kaşığı biber salçası
- Tuz
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
Mangalda Tavuk Izgara Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Tavukları derin bir kaba alalım ve marinesi için gerekli gereçleri ekleyelim.
- Elimizle karıştırarak materyalleri tavuğa yeterlice yedirelim.
- Marine süreci bittikten sonra kapağını kapatıp buzdolabında en az 1 saat dinlendirelim.
- Tavuklar dinlenince mangal ateşinde çevire çevire pişirelim.
- Dilerseniz döküm tavada ocakta, dilerseniz pizza tenceresinde dilerseniz de olağan tavada pişirebilirsiniz.
- Ben yanına beşamel soslu patates ve bezelyeli pilav yaptım sizlere de fikir olabilir. Afiyet olsun.
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.