
Mangal Tadında Tavuk Tanımı İçin Gereçler
- 15 kadar tavuk kanat ve incik
- 1 çay bardağı yoğurt
- 2 dis sarımsak
- 1 tatlı kaşığı toz biber
- 1 çay kaşığı pul biber
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı kimyon
- Gereğince tuz ve sıvı yağ
Mangal Tadında Tavuk Tanımı Yapılışı
- Tavukları bir kaba alalım.
- Üzerine 1 çay bardağı yoğurdu ekleyelim.
- 2 diş sarımsağı üzerine rendeleyelim.
- Tuz, sıvı yağ ve baharatları da ekleyip karıştıralım.
- Üzerini kapatalım dolapta 1 -2 saat dinlendirelim.
- Yağlı kağıt serili tepsiye tavuklarımızı dizelim.
- 200 derece fırında pişirelim. Mangalı aratmayan bir tat deneyin derim. ????????????.