Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

mangal keyfi yaparken dikkat..!

mangal keyfi yaparken dikkat..!

iltasyazilim

FD Üye
Katılım
Ara 25, 2016
Mesajlar
0
Etkileşim
17
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
14
Tat şöleni kabusa dönüşebilir
Havalar ısındı, mangalcılar sezonu açtı Keyifle başlayan lezzet şöleni sizin kabusunuz olabilir dikkat





Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesi Halk Müziği Sağlığı Anabilim Dalı Başkanı Prof Dr Faruk Yorulmaz, etlerin mangalda aracısız olarak ateşle temas ederek pişmesi ve yanmasıyla, bilhassa sindirim sisteminde almak üzere o kadar fazla organda kansere yol açabilen maddeler oluşabileceğini bildirdi SAĞLIKLI BİR MANGAL KEYFİProf Dr Bitip Tükenmez, ''Sağlıklı bir mangal keyfi için, ateşi uzun süre korumak amacıyla önce mangalın dibine 2 parmak kül konulmalı, üzerine odun kömürü çok büyük parçalar kırılıp içleri de en ince ayrıntısına kadar yanacak büyüklükte kırılarak, 10 santimetre yüksekliğinde döşenmelidir Böyle hazırlanan mangalda, dipten hava alamayan kömürler daha uzun vakit yanar'' dediMangal kömürü içinde siyah kısım kalmayacak biçimde ayrıntılarıyla yandıktan ve alev alev yanma bittikten daha sonra pişirme işlemine başlanması gerektiğini ifade eden Bitip Tükenmez, mangal için tavuk eti gibi beyaz et tercih edilmesi gerektiği, eğer kırmızı et pişirilmek istenirse yağsız olması ve içine kuyruk yağı konulmamasının faydalı olacağını söylediKömür közüyle et aralarında en az 15 santimetrelik bir uzaklık bırakılması, etlerin ateşe çok yakın ya da alevle yakılarak pişirilmemesi gerektiğini anlatan Yorulmaz, yapılması gerekenler hakkında şunları söyledi:
''Etlerle birlikte sebzeler de pişirilmeli veya etle birlikte salata şeklinde ya da pişmiş sebze yenilmelidir


Mangalda yapılan etle birlikte mutlaka yoğurt, ayran gibi alınmalı Mangalda pişirilmiş et, haftada bir kereden daha sık tüketilmemelidir Etler, asla eksik pişmiş olarak da yenmemelidir Mangalda et yapılırken bu kurallara uyularak sağlığımızı korumak çok önemlidir''

Hadi sağlık olsun
*
 

Similar threads

Lezzet şoleni kabusa donuşebilir Havalar ısındı, mangalcılar sezonu actı Keyifle başlayan lezzet şoleni sizin kabusunuz olabilir dikkat imagesmangalkeyfiyaparkendikkat5ad5968759c63 Trakya Universitesi Tıp Fakultesi Halk Sağlığı Anabilim Dalı Başkanı Prof Dr Faruk Yorulmaz, etlerin...
Cevaplar
0
Görüntüleme
156
Şişmanlık, yüksek tansiyon, kalpdamar, mide ve şeker hastalığı hastalığı olan kişilerin beslenmelerine dikkat etmesi gerektiğine uyarı çeken Kemik, Yeni indirilmiş hayvanların etlerindeki sertlik, ayrıca pişirmede ayrıca de sindirimde zorluğa yol açar bu nedenle özellikle midebağırsak hastalığı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
100
Mangal nasıl yapılır diye merak mı ediyor sunuz? Tüm detay ve ayrıntıları ile mangal yapmanın püf noktalarını sizlerle paylaşıyor olacağız. Bu noktada akıllara ilk olarak mangal kömürü nasıl yapılır sorusu gelmektedir. Mangal kömürü mangalı yakmak için önemli bir ihtiyaçtır. Sağlam ve kaliteli...
Cevaplar
0
Görüntüleme
177
Mangalda pişirilen etin o benzersiz tadı damaklarımızı şenlendirmeden önce bu işin inceliklerini öğrenmek için Özgürlük Özkan ’a kulak kabarttık “Kömürün yanında meşe yaprakları atarsanız çıkartacağı duman hem tat ayrıca de renk verir Örneğin, kiraz ağacı eti kıpkırmızı yapar diyen Özkan, elma...
Cevaplar
0
Görüntüleme
169
858,500Konular
982,392Mesajlar
32,981Kullanıcılar
ilkinsanSon üye
Üst Alt