
Mandalinalı Tart Kek Tanımı İçin Materyaller
Keki için materyaller
- 2 adet yumurta
- 1 su bardağından 2 parmak eksik şeker
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 çay bardağı süt
- 3 adet mandalina kabuğu rendesi
- 1,5 -2 çay bardağı un
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket şekerli vanilin
- 1 su bardağı mandalina suyu
- 1 su bardağı şeker
- 1 su bardağı su
- 2,5 yemek kaşığı nişasta
Mandalinalı Tart Kek Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Yumurta ve şekeri rengi açılana kadar çırpalım.
- Sıvıyağ ve sütü de ekleyip tekrar çırpalım.
- Un, kabartma tozu, şekerli vanilini de ekleyip tekrar çırpalım.
- Tereyağı yahut margarinle ile tart kalıbımızı yağlayalım ve üzerine 1 kaşık kadar un ekleyip kalıbın heryerini unlayalım ( kekimizin kalıptan daha rahat çıkması için yapıyoruz bu kısmı ).
- Kek harcımızı kalıbımıza aktaralım.
- 200 derecede evvelce ısıttığımız fırında 25/30 dakika pişirelim.
- Mandalinalı sosun hazırlanışı ;Mandalina suyu, su ,şeker ve nişastamızı tenceremize alalım kaynamaya başlayıp kıvam alınca altını kapatalım.
- Orta ara karıştırarak ılımasını bekleyelim ( kabuklanmamasına ihtimam gösterelim ).
- Ilıyan sosumuzu pişen kekimizin üzerine yayalım.
- Dilediğiniz halde süsleyelim.
- 2-3 saat dinlendirdikten sonra servis edebilirsiniz.==== ????afiyet olsun ????====.