Mandalinalı Lokum Tanımı İçin Gereçler
- 2 su bardak taze sıkılmış mandalina suyu
- 2 yemek kaşığı dolu nişasta
- 1 çay bardağı toz şeker
- 1 tatlı kaşığı tereyağ
- Dilek ederseniz şekerli vanilin
Mandalinalı Lokum Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Tereyağ ve vanilya hariç bütün gereçleri tenceremize alıyoruz.
- Kaynayıp kıvam alınca ocaktan alıp içine tereyağ ve vanilyayı koyuyoruz.
- Onları büsbütün karıştırdıktan sonra su ile ıslattığımız kalıbımıza döküyoruz. Püf noktası : su ile neden ıslatıyoruz. Kalıptan kolaylıkla çıkarabilmek için.
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.