Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Mandalinalı Cheesecake

Mandalinalı Cheesecake
0
26

seocu

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,340
Etkileşim
3
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
69
mandalinali-cheesecake.jpg

Mandalinalı Cheesecake Tanımı İçin Gereçler

  • 250 gram un
  • 130 gram tereyağı
  • 70g şeker
  • 1 yumurta
  • 1.5 çay kaşığı kabartma tozu
İç materyaller;
  • 2 yumurta
  • 500g labne peyniri
  • 165g şeker
  • 1 paket vanilya şekeri
  • 200ml krema
  • 125ml sıvı yağı
  • 50gr nişastası
  • 1/2 (yarım) limonun suyu ve limon kabuğu rendesi
  • 1 kutu mandalina

Mandalinalı Cheesecake Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
  1. Evvel tüm gereçleri yeterlice yoğurun. Daha sonra top hali vererek buzdolabında 30 dakika soğumaya bırakın.
  2. Bu ortada fırını evvelden 160 derece üst / alt ısı yahut 140 derece konveksiyon (Ben 140 derece konveksiyonda pişirdim) ısıtın.
  3. Artık kelepçeli kalıbı biraz tereyağı ile güzelce yağlayın.
  4. Akabinde hamuru yuvarlak biçimde açın. Daha rahat açabilmek için biraz un serpin. Hamuru iki eşit kesime bölün ve başka yarısını bir kenara koyun bu pastanın kenar olacaktır.
  5. Başka yarısını biraz daha açın, kelepçeli kalıbın içine bastırın ve çatalla birkaç kere delin. Hamurun başka yarısını da yuvarlayın ve kelepçeli kalıbın kenarına kadar ek edip hal verin. Fırında yaklaşık 12 dakika evvelden pişirin.
  6. Artık yumurtaları ayırın. Labne peyniri yoğurma kabına ek edin ve akabinde nişasta, krema, yumurta sarısı, şeker, vanilya şekeri ve limon kabuğu rendesi ile krema kıvamına gelene kadar karıştırın.
  7. Yumurta aklarını bir tutam tuz ile kar haline gelene kadar çırpın ve labne peynirli karışıma ek edin.
  8. Evvelden hafif pişirilmiş hamuru fırından çıkarın ve labne peynirli iç harcını üzerine ek edin.
  9. Üzerine mandalinaları dizin. Sıcak fırında yaklaşık 65 dakika pişirin.
Püf noktaları: Çok çok sıcaklık cheesecake için âlâ değil ondan çok yüksek bir sıcaklıkta pişirmeyin. Bu nedenle cheesecake’in üzerini çabuk yakar lakin içi şimdi pişmez biçiminde kalır. Bu nedenle 140 derece konveksiyon yahut 160 derece üst/alt ısıda pişirin.

Cheesecake’inizi piştikten sonra çabucak fırından çıkarmayın. Fırın kapağını biraz açın ve cheesecake’inizi 15 dakika daha fırında bekletin. Çok süratli değişen sıcaklıklar cheesecake’de çatlaklara neden olur.

Cheesecake’inizi büsbütün soğuyana kadar kalıptan çıkarmayın. Bir gece yahut en az 4-5 saat buzdolabına bekletin.

Cheesecake fırında pişerken fırının kapağını açmayın, 65-70 dakika kapalı halinde bırakın. Böylelikle sıcaklık değişimi olmaz. Helal beğenilen olsun.

Mandalinalı Cheesecake Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
858,505Konular
982,691Mesajlar
33,051Kullanıcılar
TahirGunduzSon üye
Üst Alt