
Mandalina Soslu Muhallebi Tarifi İçin Malzemeler
Muhallebi için:
- 4 bardak süt
- 4 yemek kaşığı un
- 2 yemek kaşığı nişasta
- 1 su bardağı şeker
- 1 yemek kaşığı tereyağ
- Vanilya
- 1 adet yumurta sarısı
- 1 paket çırpılmış krem şanti
- 1 buçuk bardak mandalina suyu
- 2 yemek kaşığı nişasta
- 2 yemek kaşığı şeker
- Dilimlenmiş mandalina
- Kırmızı orman meyvesi (andirina)
- Bisküvi
- Fındık
Mandalina Soslu Muhallebi Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Tencerenize öncelikle un, nişasta, şeker ve yumurtasını ekleyip çırpın sonra sütünüzü ilave edin ve ocağınızı yakın ve pişene kadar karıştırın.
- Kıvam alan muhallebinize son olarak tereyağ ve vanilya ekleyin ve tencerenizin altını kapatın ve soğumaya bırakın.
- Ara ara muhallebinizi karıştırmayı unutmayınız lütfen. Çırpmış olduğunuz krem şantiyi muhallebinize yedirerek ilave edin eğer muhallebiniz pütürleştiyse mikser yardımıyla çırpın.
- Sos için mandalina suyu, şeker ve nişastayı tencereye alın ve kıvam alana kadar pişirin soğumaya bırakın.
- Cam kaselerinize öğütülmüş fındık ve bisküviyi yerleştirelim üzerine muhallebimizi 1 parmak eksik kalacak şekilde dolduralım.
- Ardından ortadan ikiye dilimlenmiş mandalinayı koyun üzerine sosunuzu dökün ve süsleyin.
Mandalina Soslu Muhallebi Tarifi Fotoğraflı Yapılışı