Mandalina Soslu Labneli Kuplar Tarifi İçin Malzemeler
Muhallebi için;
- 4 su bardağı süt
- 3 yemek kaşığı un
- 2 yemek kaşığı nişasta unu
- 1 adet yumurta sarısı
- 1 su bardağı şeker
- 200 gram labne peyniri
- Vanilya
- 3 su bardağı mandalina suyu
- 2 yemek kaşığı nişasta
- 2 yemek kaşığı şeker
- Toz antep fıstığı
- Orman meyvesi
Mandalina Soslu Labneli Kuplar Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Öncelikle sosumuzdan başlayalım bütün malzemelerinizi tenceremize alalım, çırpma teliyle kaynayıp, kıvam alana kadar pişirelim.
- Daha sonra muhallebimiz için; süt, şeker unlarımız ve yumurta sarımızı kıvam alana kadar pişirelim altını kapattıktan sonra vanilya ekleyin ve soğumaya bırakın.
- Ara ara muhallebinizi karıştırmayı unutmayınız. Soğuyan muhallebimizi bir mikser yardımıyla güzelce çırpın ve labneyi ekleyin. Pürüzsüz bir kıvam elde edin.
- Sonra sunum kaplarınıza dökün ve üzerine sosunuzu ilave edin ve süsleyin. Afiyet olsun.
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.