
Mandalina Marmelatı Tanımı İçin Materyaller
- 1 kilo mandalina
- 2 su bardağı şeker
- 2-3 damla limon suyu
Mandalina Marmelatı Tanımı Yapılışı
- Mandalinalarımızı tek tek soyalım bilhassa beyaz kısımlarını olabildiğince almaya çalışalım.
- Daha sonra soyduğumuz mandalinalarımızı tencereye alıp üzerine 2 su bardağı şeker dökelim ve 1 saate yakın bekleyelim.
- Mandalinalarımız sulanacaktır.
- Ocağın altını açalım ve kaynamaya başlayınca 5-10 dk sonra limon suyunu ekleyelim ve bi 5-10 dk daha kaynatalım.
- Marmelatımızı ocaktan alalım el blenderı ile püre haline getirelim.
- Kavanozumuza sıcak sıcak dökelim kapağını kapatalım zıt çevirelim.Marmelat hazır afiyet olsun
.