iltasyazilim
FD Üye
Malatya Usulü Yoğurtlu Ve Salçalı Hamur Köftesi (Tadı Muhteşem) Tarifi İçin Malzemeler
*3 su bardağı köftelik bulgur
*3 su bardağı soğuk su
*3 veya 4 su bardağı un
*Yarım kilo ıspanak
*1 adet kuru soğan
*1 tatlı kaşığı salça
*Pul biber, yoğurt, sarımsak, tuz
*Köfteyi haşlamak için su
Malatya Usulü Yoğurtlu Ve Salçalı Hamur Köftesi (Tadı Muhteşem) Tarifi Yapılışı
Öncelikle bulguru hamur yoğurma kabına alalım Suyunu tuzunu katıp karıştırıp ağzını kapatıp suyunu çekip bulgur kabarınca ununu katıp iyice yoğuralım Ispanağı sapı ile birlikte ince doğrayıp yıkayıp süzdürelim Hamurdan parçalar koparıp çiğ köfte gibi hazırlayalım hazırladığımız parçanın bir tanesini önce sol elimize alalım sağ elimizle fındık büyüklüğünde hamur koparıp baş parmak, işaret parmak ve orta parmağın arasında sıkıştırıp bırakalım hamurun tamamını bu şekil bırakalım parmağımızı ara ara suya batıralım büyük bi tencereyi yarısını geçecek şekilde su koyup kaynatalım kaynayan suya köfteleri bırakalım, hamur kaynar suya girince sertleşecektir, kaşıkla karıştıralım iki üç dakika sonra ıspanağını da köftenin üzerine katalım karıştıralım On dakika kadar pişirip kevgirden süzelim pişmiş olan hamur köftesinin yarısını yoğurtlayalım ,yarısını da salçalayalım Yoğurt ile sarımsağı karıştırıp köfteye katalım Salçalısı içinde önce sıvı yağda soğanı pembeleştirip salça pul biber katıp köfteyi içine katalım karıştıralım çok lezzetli oluyor Bu hamur köftesi ile daha çok çeşit köfte çeşidimiz var şimdiden kolay gelsin afiyet olsun
*3 su bardağı köftelik bulgur
*3 su bardağı soğuk su
*3 veya 4 su bardağı un
*Yarım kilo ıspanak
*1 adet kuru soğan
*1 tatlı kaşığı salça
*Pul biber, yoğurt, sarımsak, tuz
*Köfteyi haşlamak için su
Malatya Usulü Yoğurtlu Ve Salçalı Hamur Köftesi (Tadı Muhteşem) Tarifi Yapılışı
Öncelikle bulguru hamur yoğurma kabına alalım Suyunu tuzunu katıp karıştırıp ağzını kapatıp suyunu çekip bulgur kabarınca ununu katıp iyice yoğuralım Ispanağı sapı ile birlikte ince doğrayıp yıkayıp süzdürelim Hamurdan parçalar koparıp çiğ köfte gibi hazırlayalım hazırladığımız parçanın bir tanesini önce sol elimize alalım sağ elimizle fındık büyüklüğünde hamur koparıp baş parmak, işaret parmak ve orta parmağın arasında sıkıştırıp bırakalım hamurun tamamını bu şekil bırakalım parmağımızı ara ara suya batıralım büyük bi tencereyi yarısını geçecek şekilde su koyup kaynatalım kaynayan suya köfteleri bırakalım, hamur kaynar suya girince sertleşecektir, kaşıkla karıştıralım iki üç dakika sonra ıspanağını da köftenin üzerine katalım karıştıralım On dakika kadar pişirip kevgirden süzelim pişmiş olan hamur köftesinin yarısını yoğurtlayalım ,yarısını da salçalayalım Yoğurt ile sarımsağı karıştırıp köfteye katalım Salçalısı içinde önce sıvı yağda soğanı pembeleştirip salça pul biber katıp köfteyi içine katalım karıştıralım çok lezzetli oluyor Bu hamur köftesi ile daha çok çeşit köfte çeşidimiz var şimdiden kolay gelsin afiyet olsun
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.